NAPOLI U BORBI PROTIV SAUDIJACA: Zbog Osimena posebna klauzula za bogate Arape!

Autor:

Sport

06.08.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Italije našao način da sačuva Nigerijca.

NAPOLI U BORBI PROTIV SAUDIJACA: Zbog Osimena posebna klauzula za bogate Arape!

Foto: Tanjug/AP

Viktor Osimen

Viktor Osimen je brzo postao nezaobilazna figura u fudbalskom svetu, posebno za Napoli, čiji je postao ne samo ključni igrač već I ljubimac u pohodu na treći Skudeto u istoriji. Njegova energija na terenu I sposobnost za postizanje golova su doneli važne bodove u sada već legendarnoj sezoni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Viktor Osimen

Međutim, uspeh u fudbalu često ima svoju cenu, a u poslednje vreme, klubovi iz Saudijske Arabije postali su glavni "lovci" na svetske talente. U kratkom vremenskom periodu, mnogi poznati fudbaleri su prešli u saudijske klubove, privučeni velikim finansijskim ponudama. Viktor Osimen nije izuzetak, budući da je i on bio na meti bogatih timova sa Bliskog istoka. Napoli, međutim, odlučno stoji u odbrani svoje zvezde i do sada je uspeo da odoli ovim primamljivim ponudama.

Napoli želi da ne samo zadrži Osimena, već i da ga dodatno motiviše za ostanak. Pregovori oko novog ugovora su u toku, a Nigerijac je izrazio svoju želju da ostane veran timu sa stadiona Dijego Armando Maradona.  Predsednik kluba, Aurelio de Laurentis, smišlja inovativan pristup sa klauzulama koje će garantovati stabilnost i odvratiti potencijalne ponuđače.

De Laurentisova namera je da u novom ugovoru postavi dve klauzule koje bi služile kao mehanizam za zaštitu kluba od mogućeg odlaska Osimena. Prva klauzula bi postavila minimalnu cenu od 150 miliona evra. Iako Osimen preferira nižu cifru od 110 miliona, Napoli želi osigurati da cena njegovog odlaska bude što veća. Druga klauzula, još intrigantnija, predviđa da se iznos iz prve klauzule udvostruči ukoliko saudijski klubovi budu zainteresovani za Osimena. Ovo bi praktično značilo da bi cena za klubove iz Saudijske Arabije bila čak 300 miliona evra.

Ovaj "pakleni plan" odražava želju Napolija da zadrži svoje najvrednije resurse i da se ne povuče pred finansijskim izazovima koje nude bogati klubovi. Osimen je, s druge strane, voljan da ostane u klubu i da bude deo njegove budućnosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading