POTRES NA OSTRVU: Sautgejt LETI sa klupe - novi selektor će biti ŽENA!

Autor:

Sport

18.08.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolucija u svetu fudbala, i to u Engleskoj.

POTRES NA OSTRVU: Sautgejt LETI sa klupe - novi selektor će biti ŽENA!

Foto: Tanjug/AP

I to se događa, i to u reprezentaciji u kojoj ne bismo očekivali. Fudbalska reprezentacija Engleske će uskoro dobiti novog selektora, a to će, gotovo izvesno, biti žena.

Naime, na klupi "Gordi albiona" trenutno sedi Geret Sautgejt, koji je Engleze vodio do finala EURA 2021. godine, u kom su poraženi od Italije, posle penala na Vembliju, dok su u četvrtfinalu Mundijala zaustavljeni od Francuske, nakon što je u finišu meča Hari Kejn promašio penal.

Očigledno je da će ga ovi neuspesi koštati posla, a na klupu Engleske bi trebala da sedne Sarina Vigman, selektorka ženske reprezentacije ove zemlje. 

- Sarina Vigman vrlo verovatno će zameniti Gareta Sautgejta na mesto selektora engleske reprezentacije - rekao je prvi čovjek fudbalskog saveza ove zemlje Mark Bilingem.

Inače, Vigman je iz Holandije, a Engleskinje je odvela do zlata na prvenstvu Evrope prošle godine, dok ih je takođe dovela i do finala ovogodišnjeg prvenstva sveta, u kom će se se, u nedelju od 12 časova, sastati Engleska i Španija.

Jasno je da su je ovi rezultati, ali i činjenica da je sa Holandijom 2017. bila prvak Evrope, a 2019. vicešampion sveta, preporučili, pa ćemo Sarinu uskoro gledati u novoj ulozi, na opšte iznenađenje svih.

Videćemo kada će do ove promene na klupi doći, a iako je brojni ostrvski mediji pompezno najavljuju, ne bi trebalo očekivati Vigmanovu na klupi Engleza pre završetka Evropskog prvenstva, koje se u julu 2024. godine igra u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading