POTRES NA "ČIZMI": Italija ostala bez SELEKTORA!

Autor:

Sport

13.08.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan razvoj situacije na Apeninima.

POTRES NA "ČIZMI": Italija ostala bez SELEKTORA!

Foto: Tanjug/AP

Roberto Manćini, doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Italije, više neće predvoditi tu zemlju, saopštio je tamošnji Savez.

Slavni trener je odlučio da podnese ostavku i tako šokira tamošnju fudbalsku javnost, s obzirom da je do prvenstva Evrope ostalo manje od godinu dana.

Ovu vest je potvrdio tamošnji Savez, ali i Fabricio Romano, najpoznatiji fudbalski novinar na svetu, pa je sada jasno da će Italijani morati da pronađu zamenu za bivšeg trenera Mančester sitija, Intera, Fiorentine, Lacija....

Razlozi za ovakvu Manćinijevu odluku i dalje nisu poznati, ali je jasno da je u pitanju nešto veliko, pošto je Italijan sedeo na klupi reprezentacije više od pet godina, nakon razlaza sa Zenitom iz Sankt Petersburga.


Najveći uspeh sa selekcijom Italije, kao trener, ostvario je na EURU 2020. kada su njegovi izabranici u finalu savladali Englesku i tako na Vembliju stigli do titule prvaka Evrope.

Ipak, sreća im je posle toga okrenula leđa, pa Italijani nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetsko prvenstvo u Kataru, uprkos tome što su bili šampioni Evrope, a na putu do Mundijala ih je zaustavila Severnas Makedonija, koja im je nanela šokantan poraz u Palermu (1:0).

Videćemo u narednim danima ko će postati novi trener Azura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading