RATNO STANJE U ATINI: Sprema se pakao, AEK izdao saopštenje pred meč sa Dinamom!

Autor:

Sport

18.08.2023

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi u grčkom velikanu se nadaju da će sve proći bez incidenata.

RATNO STANJE U ATINI: Sprema se pakao, AEK izdao saopštenje pred meč sa Dinamom!

Foto: Tanjug/AP

OPAP arena u Atini

Fudbaleri AEK-a iz Atine dočekaće u subotu, od 20:45 po našem vremenu, ekipu Dinama iz Zagreba, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Grčke je u prvom meču napravio odličan rezultat, savladali su Dinamo sa 2:1, pa su sebi obezbedili dobru situaciju pred revanš na njihovoj OPAP Areni.

Jasno je da će oči čitave Evrope biti u subotu uprte u Atinu, zbog svih dešavanja u poslednje dve sedmice, a pred meč sa Hrvatima, grčki klub je izdao saopštenje u kojima je detaljno opisao sve zahteve UEFA, koji će morati da se poštuju.

Saopštenje atinskog kluba prenosimo u celosti i bez izmena:

- Prijatelji AEK-a,


U subotu 19.08 naš tim vodi veliku takmičarsku bitku sa ciljem da završi započeto u Zagrebu i dođe do plasmana dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sećanju na Mihalisa, koji će sigurno slaviti sa nama odozgo.

Zato moramo da pomognemo timu svim svojim snagama i zaštitimo ga od svake opasnosti.

Bezbednosne mere za utakmicu i sve što treba da se uradi u subotu su veoma specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji skrenula pažnju direktno UEFA, ali i grčka vlada nakon relevantnih saopštenja u sredu (16.08). U ovom trenutku nema smisla razgovarati o bilo čemu, osim o potrebi da se odgovori na ono što je potrebno za nesmetan tok utakmice. Pogotovo posle prve utakmice u Zagrebu, gde je sve proteklo glatko, a gde je pritisak UEFA na našeg protivnika bio proporcionalan, nemamo mesta za greške.

Vrata OPAP Arene otvoriće se tri sata pre početka meča, u 18.45. Od tog trenutka niko neće moći da bude u okolini stadiona bez karte.


Okolina će biti zatvorena tri sata pre početka, a vršiće se stroge pretprovere u nadležnosti policije. Jednako stroge će biti i kontrole na ulazima na stadion.

 

Svako ko nosi ranac ili torbu neće moći da prođe pretproveru i tako uđe u OPAP Arenu.

Strogo su zabranjeni laserski uređaji, generatori dima, baklje i uopšte opasni i zapaljivi predmeti. Naš tim će biti najstrože kažnjen za svaki slučaj njihovog korišćenja unutar stadiona i nema mesta da se upali ni jedna baklja!

Bilo koji baner sa zabranjenim sadržajem (uvredljivim, političkim i sl.) i generalno nefudbalskim sadržajem ne može se postavljati i rezultiraće kaznom AEK-a, ali će stvarati i problem u vođenju utakmice.

Sva deca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Nijedno dete neće moći da uđe na stadion bez karte.

Takođe je jasno da zbog strogih pretprovera, navijači AEK-a koji imaju karte za meč moraju da dođu ranije na stadion kako da bi izbegli bilo kakve neprijatnosti, tako i da bi izbegli gužvu i probleme na ulazima pre početka utakmice. Iz tog razloga, kapije našeg stadiona će se otvoriti tri sata pre početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok nadolazećih gledalaca. Dan i vreme utakmice olakšavaju rano prisustvo.

Pored toga, od svih navijača AEK-a koji će u subotu uveče biti u OPAP Areni se traži da sa sobom ponesu dokaz o svom identitetu kako bi ga mogli pokazati policiji ako se od njih zatraži tokom pretprovera.

Ovo ažuriranje se tiče osnovnih i samorazumljivih stvari koje moramo da poštujemo radi bezbednosti svih nas i zaštite našeg tima. Do subote, AEK će objaviti dodatna relevantna ažuriranja.

Ovo ažuriranje se tiče osnovnih i samorazumljivih stvari koje moramo da poštujemo radi bezbednosti svih nas i zaštite našeg tima. Do subote, AEK će objaviti dodatna relevantna ažuriranja - 
navodi se u saopštenju atinskog kluba.

Podsetimo, prošlog ponedeljka je došlo do sukoba navijačkih grupa u naselju Nea Filadelfija, a u njima je život izgubio Mihalis Kacuris, grčki navijač, koji je izboden na smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading