HEROJ POSTAO TRAGIČAR - Fudbaler spasavao ljude, bušio mrežu Partizana, a sada zavio svoj klub u crno

Autor:

Sport

09.08.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Antonić, samo nekoliko sekundi po ulasku u igru, asistirao igraču Brage za treći gol Portugalaca i potop TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pre nekoliko meseci sprečio tragediju u peščanoj oluji.

HEROJ POSTAO TRAGIČAR - Fudbaler spasavao ljude, bušio mrežu Partizana, a sada zavio svoj klub u crno

Foto: Starsport

Goran Antonić protiv Partizana

Od heroja do tragičara u tri čina. To je fudbalska i životna priča Gorana Antonića, štopera TSC, kojeg su mnogi kovali u zvezde posle remija sa Partizanom (3:3) na startu sezone u Superligi Srbije.

Dao je momak rodom iz Sremske Mitrovice u 12. minutu prvi pogodak za tim iz Bačke Topole protiv crno-belih i odigrao kvalitetan meč u zadnjoj liniji doprinevši remiju. Međutim, sada mu se mnogi podsmevaju jer je umesto da sačuva mrežu protiv Brage u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona bio glavni krivac što je duel u Portugalu završen pobedom domaćina sa 3:0.

Antonić je ušao u igru u 87. minutu kao taktička zamisao trenera Žarka Lazetića da ne prime treći pogodak, a upravo je on, tehnički rečeno, upisao asistenciju posle samo dvadestak sekundi provedenih na terenu. Jednu naizgled bezazlenu loptu, umesto da  je doda saigračima ili je daleko ispuca iz svog kaznenog prostora, on ju je šutnuo na 25 metara od svog gola pravo do Đaloa, kojem nije bilo teško da matira Ilića i postavi konačan rezultat.

Foto: youtube.com/printscreen

Kobna greška - Antonić dodao loptu igraču Brage

Uverite se i sami kakvu je grešku napravio Goran Antonić:

Međutim, ova greška će se brzo zaboraviti, a svi će i dalje pamtiti plemenit gest koji je Antonić uradio zajedno sa saigračima. Podsetimo, krajem marta desio se lančani sudar na magistralnom putu Subotica - Bačka Topola, usled katastrofalnog nevremena i peščane oluje, a da se izbegne veća tragedija potrudili su se igrači TSC Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski, Ifet Đakovac i upravo Antonić, o čemu je Republika pisala. Oni su pri povratku sa treninga zatekli stravičan prizor i udes, a svojom reakcijom pomogli su da se spreči veća tragedija. Pošto su videli o čemu se radi i brzo uvideli da opasnost još nije prošla, jer su nadolazili i drugi automobili, parkirali su svoje vozilo pored puta i zaustavili saobraćaj kako neko ne bi nastradao.

Kroz oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna - rekao je tada Goran Antonić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kada je u pitanju Antonićeva karijera, ona je započeta u lokalnom klubu iz Laćarka, odakle ga je put odveo do FK Palić, a onda i do Startaka iz Subotice. Usledile su internacionalne epizode na Kipru u redovima Nea Salamisa, te Elveruma iz Norveške, pa u Alaškertu iz Jermenije. U TSC se vratio na leto 2019. gde je uglavnom starter, a često i kapiten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading