PORTUGALAC POSTAVIO NEDOSTIŽAN CILJ? Evo zašto je Rafael Leao ostao u Milanu!

Autor:

Sport

02.08.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za navijače velikana sa severa Italije najbitnije je bilo da brzonogi Portugalac ostane u klubu.

PORTUGALAC POSTAVIO NEDOSTIŽAN CILJ? Evo zašto je Rafael Leao ostao u Milanu!

Foto: Tanjug

Fudbaler Milana i portugalski reprezentativac Rafael Leao izjavio je danas da mu je cilj da osvoji "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem igraču sveta, prenosi ESPN. 

Leao (24) je nedavno produžio ugovor sa Milanom do 30. juna 2028. godine. Portugalski reprezentativac je prošle sezone odigrao 48 utakmica za Milan i postigao je 16 golova uz 15 asistencija.

- Ostao sam u klubu, jer mi je Milan pomogao da ostvarim sve svoje ciljeve. Zajedno smo osvojili 'Skudeto', a ja sam postao bolji fudbaler. Osećam da sam zreliji, osećam se kao vođa ovog tima. Mislim da je odluka da ostanem bila najbolja u ovom trenutku, jer imamo još mnogo toga da postignemo. Možemo da trijumfujemo u Ligi šampiona, a ja želim da osvojim Zlatnu loptu - rekao je Leao.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Leao u dresu Milana

Fudbaleri Milana se trenutno nalaze u SAD gde se pripremaju za novu sezonu. Milan je noćas u Las Vegasu poražen od Barselone 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Ansu Fati u 55. minutu.

Leao je u Milan stigao 2019. godine iz Lila, a pre toga je igrao za lisabonski Sporting.

Podsetimo, Milan je prethodne sezone stigao do polufinala Lige šampiona, gde ih je izbacio Inter, gradski rival, dok su u prvenstvu izabranici Stefana Piolija osvojili četvrto mesto, a Portugalac je ovom uspehu "kumovao" sa 15 golova, uz osam zabeleženih asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading