SUZE NA VELODROMU! Olimpik se OPROSTIO od kapitena i predstavio vrhunsko POJAČANJE!

Autor:

Sport

21.07.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitri Paje nije više član francuskog velikana.

SUZE NA VELODROMU! Olimpik se OPROSTIO od kapitena i predstavio vrhunsko POJAČANJE!

Foto: Ap photo

Dmitri Paje

Francuski fudbaler Dimitri Paje napustio je Olimpik iz Marseja nakon osam sezona, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Iskusni ofanzivac je u francuski klub stigao 2013. godine i od tada odigrao 326 utakmica i postigao 78 golova uz 95 asistencija. Tokom karijere igrao je i za Vest Hem, Lil, Sen-Etijen i Nant.

- Za Olimpik iz Marseja predstavlja ogroman ponos što je mogao da računa na tako talentovanog igrača i što ga je imao za svog kapitena. Želimo da izrazimo zahvalnost za sve godine provedene tokom kojih je pružao najbolje, izuzetnom kapitenu i igraču koji je obeležio našu noviju istoriju, a koji jeste i ostaće legenda kluba - navedeno je u klupskom saopštenju.

 

 

Paje se na konferenciji za medije zahvalio svima u klubu i navijačima.

- Razgovarali smo pre priprema. Predsednik je bio pošten i kazao mi kakva je situacija. Ovo nije ono što se očekivalo sa moje strane. Najbolje rešenje je da se prihvati odluka kluba. Olimpik Marsej mi je ponudio da prestanem da igram, da se pridružim klubu, ali još uvek imam šta da dam fudbalu, još mogu da pružim zadovoljstvo publici - istakao je Dmitri Paje.

U istom danu Olimpik Marsej ozvaničio je dolazak Pjer-Emerika Obamejanga. Reprezentativac Gabona stigao je kao slobodan igrač, pošto se rastao sa Čelsijem u kom se nije naigrao protekle sezone, po dolasku iz Barselone.

Dolazak na Velodrom je ujedno i povratak Pjer-Emerika Obamejanga u francuski fudbal. Školovao se u Nici, Lavalu i Bastiji, ali je kao 18-godišnjak prešao u Milan. Roso-neri su ga slali na pozajmice u Dižon, Lil, Monako i Sent Etjen, koji ga je januara 2012. otkupio za nešto manje od 2.000.000 evropskih novčanica.

 

 

Kasnije se afirmisao golovima u dresu Borusije Dortmund za koju je nastupio četiri i po sezone, odakle je zatim prešao u Arsenal koji ga je platio 64.000.000 evra "milionerima".

Tada je krenuo pad u njegovoj karijeri, pošto se posle očajnih partija preselio u Barselonu, gde takođe nije bio ni bleda senka onog fudbalera koji je golovima blistao na terenima Bundeslige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading