TERZIĆ PODVUKAO CRTU! Zvezda OTKRILA koliko će PRIHODOVATI ove godine! Poznati STATUSI Mitrovića, Kange i Kataija! Nadamo se Erakoviću...

Autor:

Sport

21.07.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor crveno-belih sumirao planove pred start nove sezone.

TERZIĆ PODVUKAO CRTU! Zvezda OTKRILA koliko će PRIHODOVATI ove godine! Poznati STATUSI Mitrovića, Kange i Kataija! Nadamo se Erakoviću...

Foto: ST/Nemanja Pančić

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić nagovestio je da klub sa Marakane u narednim godinama mora što više da investira u igrački kadar, kao da je obaveza da se svake godine zbog prihoda igra u Ligi šampiona.

- Organizovali smo turu oko stadiona, da pokažemo projekte koje privodimo kraju. Raduje me izrada novog terena, koji će biti uživanje za igrače, ali i gledaoce. To je nešto što je bilo neophodno. Sutra je debi protiv TSC i u sredu protiv Fjorentinu, za koju vlada veliko interesovanje - rekao je Zvezdan Terzić i nastavio:

- Desile su se mnoge lepe stvari u Zvezdi u proteklih mesec dana. Igramo hrabro, brzo, bez respekta. Novi trener Bahar uneo je novu energiju. Rekli smo ranije da su nam potrebni mlađi i brži fudbaleri, u Zvezdi nema minulog rada, svakog dana potrebno je novo dokazivanje. Crvena zvezda svakog dana mora biti bolja i uspešnija.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Letnji prelazni rok je završen po ukusima sportskog menadžmenta:

- Doveli smo dosta novih i bržih igrača, Bahar je gurnuo Nedeljkovića, Šljivića i ostalu našu decu u vatru. O tome smo pričali kada smo sa njim pregovarali. Sami pravimo novac i prihode, a jedan od najvažnijih su transferi. Liga šampiona biće izlog za naše mlade igrače. Protiv Zenita imali smo pet bonus igrača u startnih 11 na utakmici. Barak Bahar prepoznao je šta hoćemo, naša deca imaju ozbiljan kvalitet, ne guramo ih na silu u prvi tim.

Rerpezentativac Srbije Strahinja Eraković do kraja dana treba da kompletira transfer u Zenit vredan 7.000.000 evra.

- Naša je velika želja da se Eraković vrati i odigra šest meseci na pozajmici u Ligi šampiona. Videćemo, neka odradi treninge tamo, pa ćemo sa prijateljima iz Zenita odlučiti šta je najbolje. I oni kubure sa štoperima, Eraković je bio njihova velika želja od zime.

Postojala je mogućnost i da Stefan Mitrović napusti najveći srpski stadion, pominjali su se zainteresovani klubovi.

- Za sada Stefan Mitrović ostaje. Osim interesovanja, konkretnu ponudu nismo dobili.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Novi dresovi i prijateljske utakmice tokom leta su novost na Marakani.

- Biće promocija i novih dresova. Nije lako dovesti velike klubove, jer većina klubova igra kvalifikacije. Izvesno je da ćemo početkom septembra odigrati sa Olimpijakosom meč u Beogradu, imamo usmeni dogovor.

Delije najviše zanima status Aleksandra Katija, Gelora Kange, igrača koji su ostavili trag u Zvezdi prethodnih sezona.

- Stav svuda u Evropi je da moramo povući crtu u odnosu na emocije, ako smo profesionalci. Ko može, ko ne može da se uklopi. Na Kataija Bahar najozbiljnije računa. Katai je blago Crvene zvezde, neko ko u svakom momentu može pomoći. Kanga je mnogo dao Zvezdi, videćemo da li može da odgovori zahtevima brzog fudbala Baraka Bahara. To je do igrača, ne do trenera. Ko se uklopi može, ko ne može...

Klub mnogo očekuje od Stefana Lekovića, koji je odlaskom Erakovića dobio prostor da napreduje.

- Leković definitivno ostaje. Nikada nismo imali ponudu za njega. On treba da zauzme mesto Erakovića. Imali smo strpljenja, mladi igrač na poziciji štopera je takav da morate istrpeti njegove greške. Leković je bio povređen u prvom delu priprema, na njega se ozbiljno računa.

Već nekoliko godina unazad Šampion Superlige Srbije posluje u plusu, što svedoče i reči generalnog direktora crveno-belih:

- Crvena zvezda posluje transparentno, dva puta godišnje održavamo skupštinu gde iznosimo finansijski izveštaj. Ove godine prihodovaćemo 50 do 55 miliona evra. Od transfera 10 do 12 miliona evra. U prethodnim godinama imali smo rupu, jer nismo igrali Ligu šampiona - istakao je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ivan

21.07.2023 16:36

Ljudi jel zna neko nesto o novim dresovima,dali ce ih biti uopste i kako ce izgledati ili kad ce biti predstavljeni!!!