ERAKOVIĆ PRESKAČE VIDIĆA I BUNJU - Strahinja postaje najskuplji defanzivac Crvene zvezde

Autor:

Sport

19.07.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije na korak do Zenita za sedam miliona evra, Bunjevčević završio u Totenhemu za milion manje, a Nemanja u CSKA za 4,4 miliona evra.

ERAKOVIĆ PRESKAČE VIDIĆA I BUNJU - Strahinja postaje najskuplji defanzivac Crvene zvezde

Foto: Starsport

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković

Strahinja Eraković ide stopama Nemanje Vidića! Mladi defanzivac Crvene zvezde nastaviće izgledno karijeru u Rusiji, ali ne u moskovskom Spartaku, iako je ponuda bratskog kluba bila na stolu, niti u CSKA iz Moskve, kao proslavljeni štoper Mančester junajteda, već u Zenitu. Tim iz Sankt Peterburga je za reprezentativca Srbije navodno spreman da plati sedam miliona evra, pa će Eraković tim transferom postati najplaćeniji defanzivac koji je napustio Marakanu.

Foto: Starsport

Nemanja Vidić

Interesantno, većina ljubitelja fudbala misli da je upravo Vidić do sada bio rekorder kada je u pitanju Zvezdina prodaja igrača iz zadnje linije, ali to nije slučaj. Naime, Nemanja je jula 2004. otišao među "armejce" za 4.450.000 evra, dok je tri godine ranije Goran Bunjevčević iz Zvezde prešao u Totenhem za čak šest miliona evra.

Ovu listu treba uzeti s rezervom jer na nju i te kako utiču stariji transferi, koji se nisu obračunavali u evrima. Naime, specijalizovani portal Transfermarkt prelazak Siniše Mihajlovića iz Zvezde u Romu jula 1992. vodi kao posao od 4,5 miliona evra (devet miliona tadašnjih nemačkih maraka), pa se i on umeće na listu. Sledeći na listi je Milan Biševac, koji je u zimskom prelaznom roku u sezoni 2006/07. otišao u francuski Lens za 4,1 milion evra. Zatim sledi transfer Zorana Njeguša u Atletiko jula 1998. za procenjenih 3,8 miliona evra (7,6 miliona maraka), dok je Miloša Degeneka El Hilal platio 3,6 miliona evra u januaru 2019.

Foto: Starsport

Goran Bunjevčević

S druge strane, apsolutni rekorder kada su u pitanju odlasci sa Marakane je Goran Drulić. Njega je Zvezda prodala Saragosi za 26 miliona nemačkih maraka (13 miliona evra) u julu 2001. Sledi selidba Dejana Stankovića u Lacio u julu 1998. za 12,3 miliona evra, te Nemanja Radonjić, kojeg je Marsej platio 12 miliona evra u avgustu 2018.

Transferom Strahinje Erakovića s Marakane odlazi poslednji od sedmorice Zvezdinih klinaca koje je Dejan Stanković bacio u vatru. Svi još pamte meč iz novembra 2020, kada je utakmicu sa Radom na terenu završilo sedam klinaca u crveno-belom dresu, a sada niko od njih nije ostao na Marakani. Marko Lazetić je otišao u Milan za 5,5 miliona evra s bonusima, Njegoš Petrović u Granadu za 1,6 miliona, Željko Gavrić u Ferencvaroš za 1,2 miliona evra, Nikola Krstović u Dunajsku sredu za 400.000 evra, Andrija Radulović u Vojvodinu za 50 odsto od naredne prodaje, a Veljko Nikolić u Aris iz Limasola kao slobodan igrač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading