OBOREN REKORD: Deklan Rajs prešao u Arsenal za 105.000.000 funti!

Autor:

Sport

15.07.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarne cifre za engleskog vezistu.

OBOREN REKORD: Deklan Rajs prešao u Arsenal za 105.000.000 funti!

Foto: Tanjug/AP

Deklan Rajs

Engleski fudbaler Deklan Rajs novi je igrač Arsenala, saopštio je danas londonski klub.

Rajs u Arsenal prelazi iz Vest Hema, uz klupski transfer rekord od 105 miliona funti (oko 122,7 miliona evra), dok vrednost ovog transfera može da naraste do nestvarnih 140 miliona evra, ukoliko se ispune uslovi za sve bonuse.

Ovim je spuštena zavesa na jednu od najvećih transfer sapunica ovog leta, koja je trajala mesecima. Engleskog reprezentativca su želeli brojni klubovi, ali su ga "tobdžije" držale konstantno na radaru i prve ostvarile kontakt sa agentima igrača

Rajs bi odmah trebao da se priključi ekipi Arsenala, koja u nedjelju putuje na američku turneju na kojoj će igrati protiv Ol-star ekipe MLS-a, Mančester junajteda i Barselone.

Izabranici Mikela Artete su dosad odigrali jednu prijateljsku utakmicu s Nirnbergom, koja je završena remijem 1:1.

Vezni fudbaler je prethodnih šest godina nastupao za Vest Hem, za koji je odigrao 245 utakmica, a u poslednjem meču za klub osvojio je titulu u Ligi konferencija, pobedom u velikom finalu protiv Fiorentine.

Podsetimo, Rajs nije prvo pojačanje vicešampiona Premijer lige, pošto su pre njega u redove "tobdžija" stigli i Kai Haverc, iz Čelsija, odnosno Jurien Timber iz Ajaksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading