OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Igraće se Liga šampiona na stadionu u Humskoj!

Autor:

Sport

14.07.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović objasnio celu situaciju.

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Igraće se Liga šampiona na stadionu u Humskoj!

Foto: Starsport

Stadion Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će u kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje Srbiju predstavljati TSC iz Bačke Topole.

Iako Partizan nije uspeo da zauzme mesto viceprvaka, koje bi mu garantovalo učešće u doigravanju za evropsku elitu, na stadionu u Humskoj će se ipak pojaviti obeležja Lige šampiona.

To je potvrdio i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, koji je u razgovoru za "Sportal", otkrio da će Topolčani rivala koga dobiju na žrebu, ugostiti na stadionu "parnog valjka".

- TSC će najverovatni igrati na stadionu Partizana - rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije gostujući na "Sportalu".

Da bi se postigao konačan dogovor, kako saznaje Mozzart Sport, nedostaje pristanak crno-belih, koji će i sami igrati mečeve pod ingerencijom UEFA, u okviru najpre kvalifikacija, eventualno grupne faze Lige konferencije i zato je potrebno da se utačane detalji saradnje sa TSC-om.

Republika

Foto: Fudbalski savez Srbije

Jovan Šurbatović

Na tom planu ne bi trebalo da bude problema, budući da se rezervna rešenja ne naziru. Pojavile su se priče da će TSC ugostiti rivala u Segedinu, što mu je bliža varijnata i finansijski povoljnija, ali bilo bi apsurdno da viceprvak Srbije igra u Mađarskoj.

Bilo koje takmičenje da je u pitanju, a TSC ima zagarantovanu jesen na međunarodnoj sceni. Ciklus otvara učešćem u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (8. ili 9. avgusta, revanš je 15.8), eventualni baraž za elitu je 22/23, odnosno 29/30. narednog meseca, a ako ne prođe onda će se direktno pomeriti u grupnu fazu Lige Evrope.

- Šteta je što stadionu u Bačkoj Topoli, koji je oduševio zvaničnike UEFA, nema veći kapacitet. Samo zbog toga tamo ne može da se igra grupna faza Lige Evrope, u kojoj će se TSC minimalno naći. Možda će biti i u Ligi šampiona. Može da se igra grupna faza Lige konferencije, jer je kapaciet 4.500 mesta, dok je minimalni broj sedišta za dva bolja takmičenja 8.000 - jasan je bio Jovan Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading