BEOGRAĐANI NAJAVLJUJU DOBRE REZULTATE: Verujemo u uspeh na EVRO-SCENI!

Autor:

Sport

13.07.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ove godine je baš čudan žreb što se tiče plej-ofa za Ligu Evrope, širok je spektar potencijalnih rivala, potrebno je sačekati i timove koji će biti eliminisani iz LŠ."

BEOGRAĐANI NAJAVLJUJU DOBRE REZULTATE: Verujemo u uspeh na EVRO-SCENI!

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Čukarički - Partizan

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez izjavio je danas da veruje da njegov tim može naredne sezone da napravi dobre stvari u evropskim takmičenjima.
Čukarički će igrati u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. Fudbaleri Čukaričkog se na Bledu pripremaju za novu sezonu. Čukarički je juče odigrao bez pobednika, 1:1 sa Spartom iz Praga.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Kerkez


- Ovo su utakmice u kojima moraju više da traže igru. Jesu to činili do jednog dela, ali uvek postoji barijera protiv jakih evropskih protivnika. Trebalo bi da se opuste i da imaju veće samopouzdanje. Videli su sada da mogu i samo bi trebalo da veruju. Ipak smo se podigli kao tim na viši nivo, nema tu arogancije, jednostavno verujemo u sebe - rekao je Kerkez, prenosi zvanični sajt Čukaričkog.


On je naveo da su Čukaričkom uvek potrebna pojačanja.

- Da li nam trebaju pojačanja? Pa, uvek su potrebna. Mi smo se dobro pojačali, ali prelazni rok je živa stvar, ima vremena do kraja, ali mislim da trenutno imamo dobar tim. Na nama je da radimo naporno i budemo još bolji do početka sezone - dodao je trener Čukaričkog.

Kerkez je istakao da je zadovoljan igračkim kadrom.

- Imamo dosta mladih igrača koji svakog dana napreduju i nema tu posebnih želja. Znamo kakve su nam mogućnosti što se tiče budžeta, razgovaramo svakodnevno unutar kluba. Postoje opcije da neki igrači odu, ako se to desi na dobrobit njih i kluba, opet dobro. Imamo veliki roster i videćemo kad se vratimo da li neko treba ide na pozajmicu ili dvojnu registraciju. Trenutno sam zadovoljan igračkim kadrom - dodao je on.

Kerkez je naglasio da je bilo bitno da ekipa protiv Sparte napravi dobar rezultat.

- Za sada ide sve po planu. Bilo je bitno da protiv Sparte napravimo dobar rezultat i da vidimo kako to deluje protiv evropske ekipe, kad znaju da uspore tempo, kad da ubrzaju. To su stvari na kojima moramo da radimo i da budemo mnogo više koncentrisani. Zadovoljan sam što smo postigli gol iz presinga to radimo čitave godine i svaki put je sve bolje i bolje. Uvek imamo nove igrače koji moraju da se uklope. Drago mi je što su kod gola svi zajedno odradili dobar posao. Verujem da možemo da napravimo dobre stvari u Evropi, mislim da imamo kompaktnu ekipu. Dosta smo radili na tome unutar ekipe i ovo su treće pripreme na kojima je tu većina njih. Jedino tako u timskom sportu može da se uspe i napravi rezultat - naglasio je trener Čukaričkog.

Mladi strateg je naveo da razmišlja o potencijalnim rivalima u plej-ofu za Ligu Evrope.

- Ove godine je baš čudan žreb što se tiče plej-ofa za Ligu Evrope, širok je spektar potencijalnih rivala, potrebno je sačekati i timove koji će biti eliminisani iz LŠ. Jednostavno, voleo bih da to ne bude baš neki pretežak rival protiv kog bismo imali male šanse. Bolje da to bude ekipa protiv koje bismo mogli da igramo. Uveren sam da kad bismo sada igrali protiv Tventea, to bilo potpuno drugačije. Oni su svakako kvalitetniji i dolaze iz jedne od najjačih liga, ali mi prošlog leta nismo bili na nivou na kom smo sada. Voleo bih ekipu protiv koje bismo imali šansu, a imena su manje bitna - naglasio je Kerkez.

On je istakao da bi voleo da se Čukarički u grupnoj fazi bilo Lige Evrope ili Lige konferencije odmeri sa ekipom top kvaliteta.

- To je sigurno i meni je želja, da se nadmećem sa velikim trenerima. Naravno da bismo voleli da jedna ekipa bude od tih top timova, jer nemate stalno priliku da igrate protiv takvih rivala. To jeste želja kada uđemo u grupu. Međutim, zašto se ne nadati da ukoliko dobijete nekog "lakšeg" protivnika da ga izbacite i prođete u grupnu fazu - rekao je Kerkez.


Strateg kluba sa Banovog brda je na kraju istakao da svaki dan priča sa igračima i da pokušava da ih pripremi za mečeve u Evropi.

- Sigurno da jednim delom jesu, ali će svesniji biti tek kad izađu pred te ekipe. Oni su napravili taj rezultat i trebalo bi da veruju u svoj kvalitet. Nismo mi slučajno tamo zahvaljujući drugim srpskim klubovima koji su nam doneli bodove. Mislim da smo zasluženo tu gde smo - zaključio je Kerkez.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading