ALEKSANDAR VELIKI PRAVI KOMANDANT! Bivši kapiteni Zvezde smatraju da je Dragović najzaslužniji da nosi traku

Autor:

Sport

28.06.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dragović je gospodario terenom kao vođa i bez trake", kaže Dejan Milovanović za Republiku. "On je najbolje rešenje, unosio je preko potrebnu energiju i do sada", smatra Slavoljub Đorđević.

ALEKSANDAR VELIKI PRAVI KOMANDANT! Bivši kapiteni Zvezde smatraju da je Dragović najzaslužniji da nosi traku

Foto: facebook.com/crvenazvezdafk

Sanjao sam dres Crvene zvezde i titule na Marakani, govorio je Aleksandar Dragović pre nego što je obukao crveno-beli dres. Oba sna je dosanjao. Međutim, čast koju je iskusni defanzivac dobio u prvom meču u novoj sezoni, prijateljskom duelu sa selekcijom Užica (3:1), pamtiće sigurno do kraja života. Dragović je na tom susretu bio kapiten, a kako je najavljivao novi trener Barak Bahar, on bi kapiten trebalo da bude i ubuduće.

Foto: Starsport

 

Nema sumnje da će traka oko ruke biti dodatna motivacija Srbinu s pasošem Austrije da grize još više na terenu. Da bude pravi komandant celom timu, spona između mladih i starijih saigrača, domaćih i stranaca, ali i prvi među jednakima pred navijačima i čelnicima kluba. Od njega se sve to očekuje, poručuju za Srpski telegraf nekadašnji kapiteni Zvezde Dejan Milovanović i Slavoljub Đorđević.

Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Milovanović


- Dragović je kapitensku traku apsolutno zaslužio. Na svakoj utakmici se videlo da gospodari terenom, da je vođa i bez trake, da ga slušaju i mladi i stariji, domaći i stranci. Sada će ta odgovornost biti još veća, sledi mu još veće dokazivanje. Traka se zaslužuje. To je čast, ali i velika obaveza prema svima koji su je nosili pre tebe. Pogotovo kada si u velikom klubu kao što je Zvezda. Ti si spona između igrača, armije navijača, predstavnika kluba, protivnika i sudija. Neko ko mora da bude primer ne samo na terenu već stalno, gde god da se pojaviš. Takvu čast u Zvezdi ne sanjaš, nije ti ni na kraj pameti. Ja sam, kao klinac, maštao samo da zaigram za Zvezdu, a tokom godina sam stekao poverenje, kao sada Aleksandar, i zaslužio kapitensku traku - rekao je Milovanović, koji je kapitensku traku poneo 2006.

Slično razmišlja i Đorđević, koji je kapitensku traku stavio oko ruke u drugom mandatu na Marakani u sezoni 2010/11.

Foto: Starsport

Slavoljub Đorđević


- Dragović je najbolje rešenje koje su u Zvezdi mogli da izaberu kada je kapitenska traka u pitanju. On je za ove dve godine potvrdio da ima ime, prezime, stav i kvalitet da bude najbolji među najboljima koji nose crveno-beli dres. Aleksandar je bio pravi lider tima i do sada, a s kapitenskom trakom će imati još veću odgovornost. Bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije, unosio je preko potrebnu energiju i kad nije bio kapiten. Biti kapiten Zvezde je neverovatno breme na leđima. Morate da budete lider, da budete spona između svlačionice, uprave, navijača. Da budete dostojan predstavnik kluba i van terena i stadiona. Svi koji obuku Zvezdin dres su veliki igrači, veliki zvezdaši, a mali broj njih bude kapiten. Dragović je to zaslužio, kao i Milan Borjan pre njega, i svi mi koji smo nosili traku oko ruke - jasan je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading