VIDA, RUŽAN SI! Hrvat izvređan u prenosu, sad još mora i kaznu da plati

Autor:

Sport

27.06.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandski komentator izvređao Hrvata used prenosa meča Lige šampiona, ali će Vida, umesto da dobije odštetu od 5.000 evra, morati da plati sudske troškove jer je izgubio spor.

VIDA, RUŽAN SI! Hrvat izvređan u prenosu, sad još mora i kaznu da plati

Foto: Tanjug/AP

Domagoj Vida

Domagoj Vida je brutalno izvređan u prenosu fudbalske utakmice od strane komentatora, a sada će reprezentativac Hrvatske još morati i da plati zbog toga što je pokušao da zaštiti svoju ličnost. Naime, pre početka fudbalske utakmice između njegovog Bešiktaša i Ajaksa 2021.u grupnoj fazi Lige šampiona holandski komentator Sird de Vos je napravio neumesnu šalu na račun Vidinog izgleda kada su ga kamere pokazale u krupnom planu jer je kao kapiten razmenio zastavice sa našim Dušanom Tadićem.

Foto: Tanjug/AP

 

Zbog tih uvreda Domagoj je podneo tužbu i tražio simboličnu odštetu od 5.000 evra. Međutim, ne da ih neće dobiti, već će morati da plati celokupne sudske i advokatske troškove od 3.853 evra jer jer sudija presudio u korist komentatora.

- Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra -  komentarisao je u prenosu De Vos.

Zbog ovih reči usledila je tužba, a Holanđanin se na sudu branio da je to bila sloboda izražavanja i da nije želeo da uvredi fudbalera. Sud je to prihvatio i presudio u njegovu korist uz obrazloženje da je sporne reči izgovorio u nameri da budu smešne.

- Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna, ali ipak je samo šala - navodi se u presudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading