ZVEZDAŠI SU GA I ZABORAVILI! Omri Glazer je ispisao ISTORIJU crveno-belih, ali nije prvi STRANAC koji će stajati na golu!

Autor:

Sport

25.06.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre Izraelca je još jedan internacionalac imao tu priliku.

ZVEZDAŠI SU GA I ZABORAVILI! Omri Glazer je ispisao ISTORIJU crveno-belih, ali nije prvi STRANAC koji će stajati na golu!

Foto: Tanjug/AP

Omri Glazer

Omri Glazer je dolaskom iz Hapoel Ber Ševe ispisao novo poglavlje na Marakani! Izraelski čuvar mreže postao je prvi strani golman u istoriji srpskog šampiona.

Niko pre njega nije imao epitet stranca. Iako su bila dva "potencijalna" stranca, odlazeći Milan Borjan ne može se svrstati u tu grupu, mada je imao kanadsko državljanstvo, dok je pre njega tokom istorije, Zvezdin gol branio Tomislav Ivković od 1983. do 1985. godine

Budući da je Hrvat bio deo crveno-belih u ligi velike Jugoslavije, nije se vodio kao stranac.

Ono što je posebno interesantno da Glazer, iako je ispisao istoriju kao strani golman, neće postati prvi internacionalac koji je čuvao mrežu tima sa Marakane.

Republika

Foto: Starsport

Li Adi kao golman Crvene zvezde

Naime, tokom sezone 2011/12, kada je Crvena zvezda igrala protiv Banata u Kupu Srbije, u drugom poluvremenu je Miloš Vesić dobio direktno isključenje.

Budući da je tada klub sa Marakane napravio sve izmene, ispred crte je morao neko od igrača.

Izbor je pao na štopera Lija Adija. Fudbaler iz Gane je od 70. minuta stajao na golu, a igrači Banata nisu uspeli da ga testiraju, već su izgubili utakmicu u 90+6. minutu, presudio im je Brazilac Evandra - sa "bele tačke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading