BLEDI "ORLOVI" SLAVILI U BEČU: Dejan Joveljić SPASIO Srbiju BLAMAŽE!

Autor:

Sport

16.06.2023

22:31 >> 22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Los Anđeles Galaksija sa dva pogotka oduševio 10.000 naših navijača na "Viola parku".

BLEDI "ORLOVI" SLAVILI U BEČU: Dejan Joveljić SPASIO Srbiju BLAMAŽE!

Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Jordan 3:2 (1:0) u prijateljskom meču odigranom na "Viola parku" u Beču. Mučili su se "orlovi" u prestonici Austrije, nije naš nacionalni tim ličio na sebe, ali onda je Dejan Joveljić pokazao zbog čega je najbolji napadač na američkom tlu.

Naime, golgeter Los Anđeles Galaksija je svojim golovima preokrenuo utakmicu i tako spasio Srbiju velike blamaže. Ipak, krenimo redom. Jordanci nisu izašli sa belom sastavom na stadion bečke Austrije. Musa Al Tamari pravio je velike probleme defanzivcima u crvenim dresovima. Novopečeni ofanzivac Monpeljea još jednom je pokazao zbog čega je možda i najbolji fudbaler u istoriji ove azijske selekcije.

Međutim, početnu incijativu Jordanaca prekinuo je Strahinja Eraković u 7. minut kada je glavom zatresao mrežu Jazida Abulaiba.

Delovalo je da je Jordan zreo za još koji gol, ali desilo se nešto potpuno drugačije. U 53. minutu formalni gosti su došli do zasluženog izjednačenja. Hadad je potpuno neometan centrirao, a Al Mardi se našao kao duh između dva štopera i nije mu bilo teško da savlada Rajkovića.

Jordan je u 67. minutu došao do preokreta. Al Naimat je prošao po levoj strani bez iole ozbiljnijeg otpora, zavrnuo loptu u srce šesnaesterca, a tamo je Al-Tamari pored indolentnog Milinković-Savića, koji je ušao u igru četiri minuta ranije, neometeno šutirao i matirao Rajkovića.

Vedeta Lacija ipak se ispravio u 83. minutu. Srbija je ubacila u brzinu više, a posle odličnog centaršuta Tadića najviši u skoku bio je Miliković-Savić i glavom uposlio Joveljića, koji je zakucao loptu u mrežu za 2:2. 

Nakon toga usledio je petominutni prekid. Naime, selekcija Jordana je odlučila da se povuče sa terena jer su neki navijači utrčali u teren. Bunili su se naši fudbaleri, smatrali da to nije razlog da se prekida meč na pet minuta do kraja, ali su igrači protivničke ekipe bili determinisani da odu u svlačionicu.

Po povratku iz svlačionice Dejan Joveljić je svojim drugim golom postavio konačan rezultat. Igrao se četvrti minut nadoknade kada je Filip Mladenović sjajno uposlio mladog napadača za 3:2.

Nije bila ovo utakmica kakvu smo očekivali, Srbija može mnogo bolje. Priliku za tako nešto "orlovi" imaju u utorak od 20.45. Naši momci gostuju Bugarskoj u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading