DELIJE SLAVE! Crvena zvezda ušla među BESMRTNE: Dan koji je NAJVEĆI PRAZNIK svim navijačima kluba sa Marakane! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.05.2023

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tog 29. maja 1991. godine ispisana je istorija.

DELIJE SLAVE! Crvena zvezda ušla među BESMRTNE: Dan koji je NAJVEĆI PRAZNIK svim navijačima kluba sa Marakane! (VIDEO)

Foto: Starsport

Delije tokom meča Zvezda - TSC

Koji datum svi navijači Crvene zvezde doživljavaju kao najveći praznik i, makar se probudili usred noći, znaju šta se tada desilo?

Naravno, u pitanju je 29. maj jer se na taj dan, 1991. godine, Zvezda popela na krov Evrope i ušla među besmrtne.

Sada crveno-beli obeležavaju 32 godine od ogromnog uspeha i utakmice u Bariju kada je posle 0:0 u 120 minuta i penal serije koja je ostala upamćena po golu Darka Pančeva, Zvezda stigla do pehara Kupa evropskih šampiona.

Do istorijskog finala, crveno-beli su stigli preko Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinamo Drezdena i Bajerna iz Minhena. Na osam utakmica kod kuće i u gostima dali su 18 golova, te su dominantno uspeli da se plasiraju u samo finale.

Finale nije bilo preterano dinamično, oba tima su igrala taktički veoma zrelo te se došlo do penala bez golova. Za Zvezdu su su redom šutirali Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović i Darko Pančev. Svako od njih je bio precizan. Za Olimpik iz Marseja pogodili su Kazoni, Papen i Mozer. 

Do današnjeg dana nijedan klub iz Srbije, a ni Jugoslavije nije uspeo da ponovi uspeh Crvene zvezde iz 1991. godine i veliko je pitanje da li će se ikada više bilo ko približiti klubu sa Marakane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading