SVECI SLAVE MESIJA! Pari sen Žermen ODBRANIO šampionsku titulu u Francuskoj!

Autor:

Sport

27.05.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten argentinske reprezentacije postigao je gol na gostovanju Strazburu, kojim je PSŽ remizirao rezultatom 1:1 (0:0) u 37. kolu Lige 1.

SVECI SLAVE MESIJA! Pari sen Žermen ODBRANIO šampionsku titulu u Francuskoj!

Foto: Starsport

Ovim trijumfom Pari sen Žermen je i zvanično odbranio titulu nacionalnog prvaka, pošto na kolo pre kraja beži Lansu nedostižnih šest bodova.

Za razliku od prošle sezone, kada su se "sveci" prošetali do naslova najboljeg u Francuskoj, sa 15 bodova više od Olimpika iz Marselja (koji će ovo prvenstvo završiti na trećem mestu), sada su se mučili i morali do poslednjeg kola da strepe za odbranu titule.

Uspavanka je viđena u prvih pola časa, bez pravih šansi na obe strane, a onda uzbuđenja kao na traci. Monotoniju je prekinuo Renato Sančez udarcem iz daljine, kada mu je golman Strazbura odbranio.

Ubrzo posle toga, dve sporne situacije u oba šesnaesterca. Morao je dva puta VAR da reaguje, međutim, nijednom nije bilo argumenata za najstrožu kaznu.

Svega 15 minuta igre u nastavku, bilo je dovoljno Parižanima da dođu do gola. Ispostavilo se - vrednog titule! 

Foto: Starsport

 

Tekao je 60. minut kada je Kilijan Mbape centaršutem uposlio Lea Mesija, a kapiten argentinske reprezentacije na najbolji način "ućutkao" navijače "svetaca" koji su prethodnih meseci želeli da mu vide leđa.

Foto: Starsport

 

Samo 20 minuta kasnije usledio je "hladan tuš" za igrače PSŽ-a i to od njihovog bivšeg fudbalera! Iskusni Kevin Gameiro je na teren kročio u 76. minutu, umesto Ibrahima Sisoka, a 180 sekundi kasnije pogodio za izjednačenje Strazbura - 1:1. Prihvatio je "stari lisac" jedan odbitak u kaznenom prostoru i kao na treningu sproveo loptu u mrežu gostiju.

Do kraja se rezultat nije menjao, pa je pobeda Lansa nad prežaljenim Ajačijom od 3:0 bila pirova, ali je ova ekipa izborila direktan plasman u Ligu šampiona, dok će u kvalifikacije morati klub sa Velodroma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading