ZVEZDA DOBILA POTENCIJALNE RIVALE! Zna se i u kome su šeširu!

Autor:

Sport

27.05.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Benfike pobedili su Santa Klaru sa 3:0 (2:0) i osvojili novu titulu u šampionatu Portugala.

ZVEZDA DOBILA POTENCIJALNE RIVALE! Zna se i u kome su šeširu!

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Lisabonski "orlovi" su na 38. pehar u nacionalnom prvenstvu čekali četiri sezone, pošto su se još 2018/2019. poslednji put našli na pobedničkom pijedestalu.

Sada im trofej nije mogao da izmakne, jer im je u poslednjem kolu na "Lužu" gostovala prežaljena Santa Klara, koja će od jeseni igrati u drugoligaškom rangu, obzirom da je kao poslednja završila takmičenje, sa svega 22 boda.

Sa druge strane, Benfika nije dozvolila nikakvo iznenađenje, kojim bi Porto odbranio tron, budući da su "zmajevi" sa Dragaa pregazili Vitoriju Gimaraeš sa 3:0 i da je tim iz Lisabona slučajno izgubio, plavo-beli bi slavili.

Malo ko je, međutim, verovao da će Benfika ispustiti bodovnu zalihu, kao i bolji međusobni okršaj sa velikim rivalom, što se na terenu ispostavilo istinitim.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Benfike

Odolevala je Santa Klara samo do 7. minuta, kada je Gonzalo Ramos pogodio i rasplamsao pune tribine "Luža".

Na drugi gol čekalo se 21 minut kasnije, pošto je Rafa Silva iskoristio dodavanje Žoaa Marija i duplirao vođstvo domaćih.

Konačnih 3:0 postavio je Aleks Grimaldo iz penala u 60. minutu, stavivši tačku na osvajanje 38. titule u blistavoj istoriji Benfike.

Treba reći da će "orlovi" iz Lisabona biti među potencijalnim rivalima Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, jer će biti svrstani na žrebu u prvi šešir, dok Porto ide u drugi.

Prvak Srbije, kao što je poznato, protivnike u najelitnijiem takmičenju sačekaće iz trećeg šešira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading