DE ZERBI ODUŠEVLJEN SVOJIM IGRAČIMA: "Zaslužujemo da igramo Ligu Evrope!"

Autor:

Sport

25.05.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski stručnjak je od Brajtona napravio pravu mašinu.

DE ZERBI ODUŠEVLJEN SVOJIM IGRAČIMA: "Zaslužujemo da igramo Ligu Evrope!"

Foto: Tanjug/AP

Roberto de Zerbi

Menadžer Brajtona Roberto de Zerbi izjavio je da njegov klub zaslužuje da igra naredne sezone u fudbalskoj Ligi Evrope, prenose britanski mediji.

Brajton je sinoć odigrao 1:1 sa Mančester sitijem u zaostalom meču 32. kola Premijer lige, čime su kolo pre kraja sezone obezbedili šesto mesto na tabeli i plasman u Ligu Evrope.

- Bilo je veoma teško. Znali smo da je uvek teško igrati protiv Mančester sitija, ali igrali smo veoma dobro, zaslužili smo bod i zaslužujemo da igramo u Ligi Evrope - rekao je De Zerbi.

Ekipa Brajtona će po prvi put u istoriji kluba igrati u evropskom takmičenju.

Da li smo mislili da je moguće da osvojimo šesto mesto? Iskreno, nisam razmišljao o meti kada sam prvi put došao ovde. Želeo sam da radim i analiziram tim i igrače, da razumem novu zemlju i ligu. Tek u februaru sam počeo da razmišljam o tabeli, konačnom plasmanu i cilju. Mogu da kažem da sam imao sreće jer sam zatekao fantastičnu grupu igrača - istakao je menadžer Brajtona.

Foto: Tanjug/AP

Roberto de Zerbi

On je istakao da je dosta naučio od menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole.

- Postao sam trener jer sam voleo njegovu Barselonu. Mnogo sam ga proučavao. Ne želim nikoga da kopiram, ali sam uzeo neke ideje kada sam počeo da budem trener. Normalan sam, dobar trener, a Pep je broj jedan - zaključio je De Zerbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading