NEVEROVATNA DRAMA U ŠVAJCARSKOJ: Navijač doživeo srčani udar, Fiorentina do finala u 129. minutu, Jović pogodio stativu (VIDEO)

Autor:

Sport

18.05.2023

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč na Sent Jakobs parku.

NEVEROVATNA DRAMA U ŠVAJCARSKOJ: Navijač doživeo srčani udar, Fiorentina do finala u 129. minutu, Jović pogodio stativu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fiorentina je u filmskom raspletu došla do finala Lige konferencija! Posle 2:1 u prvom meču za Bazel i 2:1 za italijanski tim u revanšu, finalista je odlučen u produžetku. Italijanski klub slavio je nakon dodatnih 30 minuta sa 3:1.

 

 

U 35. minutu Kristijan Biragi je sa desne strane ubacio perfektnu loptu na peterac, a Niko Gonsalez je natrčao na nju i neometano glavom smestio u mrežu za vođstvo "viole". 

Zeki Amduni, fudbaler Bazela koji je dao gol za pobedu u Firenci u nadoknadi, opet je šokirao Italijane.  U 55. minutu je dobio odličnu loptu u prostor, zalomio čuvara i sjajno smestio loptu u donji desni ugao za izjednačenje. 

Fiorentina je krenula ponovo svim snagama napred i u 72. minutu je Niko Gonzales opet bio strelac. Posle centaršuta sa desne strane, Milenković je zbunio štopere i nakon što se lopta odbila od njih, Gonzales je snažnim udarcem smešta u mrežu. 

Otišlo se u produžetke, gde je od starta zaigrao Luka Jović koji je propustio čak tri odlične prilike. Međutim, dodatnih 30 minuta obeležio je prekid utakmice. Naime, jedan navijač doživeo srčani udar, pauza je trajala više od 10 minuta.

A onda zaplet kakav niko nije očekivao! 

Antonin Barak donosi epsku pobedu Fiorentini u devetom minutu sudijske nadoknade. Posle jednog ne baš dobrog centaršuta, lopta se odbila do Čeha, koji je ostao sam i smestio je lako u donji desni ugao mreže koju je čuvao iskusni Marvin Hic.

Luka Jović je mogao da povisi na 4:1 u 130. minutu, ali srpski napadač je pogodio stativu.

Fiorentina će u finalu ukstiti koplja sa Vest Hemom. Borba za trofej zakazana je za 7. jun na Eden areni u Pragu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading