GOTOVO JE! Čelsi DOGOVORIO novog menadžera! Biće NEZADOVOLJNIH u Londonu!

Autor:

Sport

14.05.2023

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski stručnjak Maurisio Poketino postigao je dogovor sa Čelsijem o preuzimanju tima, preneo je Skaj Sport.

GOTOVO JE! Čelsi DOGOVORIO novog menadžera! Biće NEZADOVOLJNIH u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Bivši trener Totenhema će potpisati ugovor u toku nedelje, a na klupu "plavaca" će sesti na kraju tekuće sezone.

Privremeni menadžer Frenk Lampard bi trebalo da ostane menadžer Čelsija do kraja aktuelne sezone.

Klub sa Stamford bridža je u dva poslednja prelazna roka potrošio astronomskih 600 miliona funti na pojačanja, ali je uprkos tome u donjoj polovini premijerligaške tabele, a odavno je ostao bez izlaska na evropsku scenu.

Engleski mediji tvrde da je Poketino već napravio i listu želja, a na spisku potencijalnih pojačanja nalaze se imena: Lautara Martineza, čiji je dolazak i najizvesniji, potom, Viktora Osimena iz Napolija, koga žele mnogi giganti, Deklana Rajsa, Aleksisa Mekalistera, golmana Emilijana Martineza...

Sa druge strane, argentinski stručnjak je odavno bez posla, pošto je prošlog leta posle godinu i po dana napustio Pari Sen Žermen, iako je sa "svecima" osvojio šampionsku tutulu u Ligi 1 (2022.) i Kup Francuske godinu ranije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maurisio Poketino

Treba reći da je Maurisio četiri godine sedeo na klupi Totenhema, koga je doveo do finala Lige šampiona 2019, međutim, nije uspeo sa "pevcima" da osvoji nijedan pehar u nekom takmičenju, jer je tada izgubio od Liverpula.

Ostaje da se vidi reakcija navijača Sparsa, zbog odluke da Poketino preuzme gradskog rivala.

Inače, Argentinac  je u karijeri još sedeo na klupama Espanjola, u kome je počeo trenerski zanat, odnosno, Sautemptona, koji je u subotu posle 11 godina igranja u Premijer ligi izgubio elitni status.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading