OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Da li je Sitiju POKLONJEN remi?! Evo ko je POGREŠIO!

Autor:

Sport

10.05.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbalski sudija Raka Đurović smatra da je Real oštećen u polufinalu Lige šampiona.

OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Da li je Sitiju POKLONJEN remi?! Evo ko je POGREŠIO!

Foto: Tanjug

Madriđani su poveli evrogolom Vinicijusa Žuniora u finišu prvog poluvremena, da bi u nastavku "građani" stigli do izjednačenja još jednim lepim pogotkom, ovog puta u režiji Kevina de Brujnea.

Ispostavilo se, ipak, da je gol kapitena Mančester sitija došao posle neregularnosti, jer je prethodno u istoj akciji Bernardo Silva iz vratio loptu u igru, koja je već bila prešla aut liniju.

To se kasnije ustanovilo na snimcima koji su obasuli društvene mreže, što je bacilo mrlju na duel najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona.

Sudijski ekspert i nekadašnji arbitar na elitnim terenima ovdašnje fudbalske scene Raka Đurović ubeđen je da u Madridu imaju za čime da žale:

- U ovom slučaju viđena je povreda materijalnih pravila, jer po svakom osnovu morao je da se izvede aut i nastavi tek onda akcija. Vrlo često dolazimo do toga da se ljudi iz UEFA brane na ovakve situacije, iako je VAR uveden kao detalj koji mora da pokaže sudijama da se donese ispravna odluka. Nebitno da li se radilo o autu, korneru ili drugom detalju, koji je direktno uticao na postizanje gola - rekao je Raka Đurović za "Republiku".

Republika

Foto: printscreen/youtube

Raka Đurović

Proslavljeni sudija nema ništa protiv video-tehnologije, samo je mišljenja da ona mora da bude na većem nivou.

- Protivnik sam konstantnog prekidanja i "seckanja" utakmice, koja se oduži na preko dva sata. I gledaocima kraj malih ekrana se smuči da je posmatraju, a kamoli navijačima na tribinama, fudbal treba što više da bude prostiji, ali i da VAR reaguje samo kada je najpotrebnije. U toj sobi sedi šestorica sudija koji gledaju dešavanja na terenu i četvorica koja su na njemu. Imamo i FIFA i UEFA, koji braneći ideju VAR-a pokušavaju da zažmure na greške, koje su sada recimo isplivale na površinu. To nije u duhu fer-pleja, jer se radi o detaljima koja pravila igre ne dozvoljavaju - nastavlja u dahu Đurović.

Na kraju je konstatovao:

- Moraju da unaprede još više VAR, da bude brže donošenje odluka, da bude bolja komunikacijama sa sudijama na terenu, mahačima, da mogu da dižu zastavicu na vreme. Neće se video-tehnologija mešati u slobodne procene, ovo su materijalni dokazi. Gospodo, izvinite, imate komunikaciju među sobom, ovako ne smete da se brukate - istakao je Raka Đurović za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading