FUDBALSKI SVET TUGUJE! Preminuo REKORDER Mundijala! Ostao je upamćen po OVOME!

Autor:

Sport

10.05.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni meksički golman Antonio "Tota" Karbahal preminuo je u 93. godini.

FUDBALSKI SVET TUGUJE! Preminuo REKORDER Mundijala! Ostao je upamćen po OVOME!

Foto: youtube.com/printscreen

Popularni "Tota" ostao je upamćen kao prvi igrač koji je učestvovao na pet Mundijala, dok je "vatreno krištenje" imao na Svetskom prvenstvu u Brazilu 1950. godine.

Branio je posle toga za "sombrerose" na Šampionatima sveta u Švajcarskoj (1954), Švedskoj (1958), Čileu (1962) i Engleskoj (1966), što niko pre njega nije uradio. A ni posle, sve do 1998. godine.

Tada je legendarni kapiten reprezentacije Nemačke i bivši trener Partizana Lotar Mateus izjednačio njegov rekord na Mundijalu u Francuskoj (prethodno učestvovao 1982, 1986, 1990. i 1994.).

- Razboleo se prošle sedmice, proveo je nekoliko dana u bolnici i za vikend je bio kod kuće - stoji u objavi FS Meksika.

 

 

Posle Mateusa, isti podvig načinili su Totini mlađi sunarodnici: Rafael Markez, Andreas Gvadrado i Giljermo Očoa, dok su pet puta učestvovali još Argentinac Lionel Mesi i Portugalac Kristijano Ronaldo.

Proslavljeni Karbahal je za tih pet Mundijala upisao ukupno 11 utakmica za Meksiko, a od 1950 do 1954. ga je navodno želeo madridski Real, ali "Tota" nikada nije otišao iz svoje države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading