KLASIK U MADRIDU ZA FINALE LŠ: Anćeloti ili Gvardiola, Real ili Siti?

Autor:

Sport

09.05.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci žele da odbrane titulu osvojenu prošle godine, dok Siti juri prvi trofej u istoriji.

KLASIK U MADRIDU ZA FINALE LŠ: Anćeloti ili Gvardiola, Real ili Siti?

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola i Karlo Anćeloti

Sve oči će večeras (21.00, Arena 1 premijum sport) biti uprte ka stadionu "Santjago Bernabeu", gde se sastaju Real Madrid i Mančester siti u prvom meču polufinala Lige šampiona. "Kraljevi" će na domaćem terenu pokušati da zabeleže novu pobedu i tako sačuvaju šanse za odbranu titule, koju su osvojili prošle godine u Parizu, savladavši Liverpul sa 1:0. Ukoliko im to pođe za rukom, španski velikan će u svoju kolekciju staviti i 15. trofej evropskog takmičenja, po čemu bi bili rekorderi.

VELIKE KLASE

S druge strane, "građani" će na sve načine pokušati da izbore plasman u veliko finale i napadnu prvu titulu u istoriji. Posebno jer ove sezone igraju odlično predvođeni Pepom Gvardiolom, trenutno su prvi na tabeli Premijer lige, s jednim bodom više od drugoplasiranog Arsenala - 81. Navijači tima iz Mančestera u borbi za prolaz dalje posebno se uzdaju u glavnu uzdanicu Erlinga Holanda, a s njima se slažu i bukmejkeri, koji su stavili da će Norvežanin biti najbolji strelac takmičenja, sa kvotom 1,01, takođe "građani" su i favoriti za pobedu, s kvotom 2,20, dok Real Madrid ima nešto manje šanse - 3,30.

I trener Reala Karlo Anćeloti poručio je da je Holand glavna snaga Sitija.

- Ne mislim o tome ko je favorit. Oba tima su klasa. Oni su napravili neke promene u timu od prošle godine i imaju Holanda, koji postiže mnogo golova. Oni su još u tranziciji i traže što bolju poziciju, a mi moramo da se potrudimo da budemo ispred njih - rekao je Anćeloti.

IDU DALJE

Šef stručnog štaba Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da veruje u svoj tim pred večerašnji susret.

- Biće dobar meč, to sam siguran. Svaki tim ima svoje prednosti i mane. Znamo kako smo radili dosad i to moramo da nastavimo - bio je jasan Pep.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading