NOVI SKANDAL U REŽIJI DŽAKE! Udario glavom Hrvata! Počeo da pravi HAOS, pa ga sudija BRUTALNO ponizio!

Autor:

Sport

08.05.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši albanski reprezentativac Taulant Džaka našao se na udaru javnosti, zbog skandala koji je napravio u Švajcarskoj.

NOVI SKANDAL U REŽIJI DŽAKE! Udario glavom Hrvata! Počeo da pravi HAOS, pa ga sudija BRUTALNO ponizio!

Foto: printscreen/tvitter

Taulant Džaka

Rođeni brat fudbalera Arsenala Granita, Taulant Džaka, koji nastupa za švajcarski Bazel, izazvao je incident u meču protiv Ciriha.

Njegov tim poražen je rezultatom 0:2, a stariji od braće Džaka je glavom u grudi bukvalno nokautirao Hrvata iz protivničke ekipe Nikolu Katića!

Defanzivac Ciriha kao pokošen je pao na zemlju, a Taulantov potez privukao je mnogo pažnje, jer je podsetio na finale Svetskog prvenstva iz 2006. godine.

Podsetimo, pre 17 leta je na sličan način Francuz Zinedin Zidan odreagovao na uvrede Italijana Marka Materacija, pa je u fudbalsku penziju otišao posle dobijenog crvenog kartona u borbi za pehar.

Istina, Taulanta Džake mnogi se neće sećati kao nekog sa blistavom karijerom, te je izabrao način po kome će ostati upamćen. Evo kako je to uradio:

Neverovatna scena viđena je nekoliko trenutaka kasnije. Glavni sudija pokazao je drugi žuti karton Taulantu, koji se već uputio ka tunelu, pre intervencije iz VAR sobe. Arbitar je dobio signal i odlučio da promeni svoju odluku, ali tom prilikom šokirao Džaku.

Iako je po njegovoj kretnji bilo jasno da fudbaler misli da će nastaviti meč, glavni arbitar mu je na postojeći žuti samo pridodao direktan crveni karton i vratio ga nazad "na tuširanje"!

U tim trenucima, Bazel nije imao šanse da se rezultatski vrati u meč. Oni su od 85. minuta igrali bez isključenog Kasima Adamsa, u sedmom minutu nadoknade crveni karton je dobio i Vuter Burger, da bi najveću glupost na meču izveo Taulant Džaka koji je poslednji fudbaler sa isključenjem na ovoj utakmici.

Inače, Taulant je kao i Granit rođen u Švajcarskoj, ali je nakon staža u mlađim kategorijama odlučio da igra za Albaniju. Najveći deo karijere proveo je u matičnom Bazelu, prosleđivan je na pozajmicu u Grashopers - gde je tokom sezona stekao kultni status.

Našao se u centru pažnje regionalnih medija kada je tokom meča Srbije i Albanije na stadionu u Humskoj, bio jedan od najagresivnijih u borbi za zastavu koja je visila sa drona, koju je skinuo član "orlova" Stefan Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading