SVEMIRSKI BROD: Bombonjera odlazi u istoriju, Boka gradi treći najveći stadion na svetu (VIDEO)

Autor:

Sport

07.05.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski velikan ima 315.000 registrovanih članova, zbog čega mora da napravi mnogo veći stadion.

SVEMIRSKI BROD: Bombonjera odlazi u istoriju, Boka gradi treći najveći stadion na svetu (VIDEO)

Foto: YouTube printscreen/MundoBocaTV

Nova bombonjera

Fudbalski klub Boka juniors više od 80 godina svoje utakmice igra na kultnom stadionu Bombonjera, koji važi za jedan od onih sa najboljom atmosferom u svetu fudbala.

Međutim, prema informacijama koje dolaze iz Južne Amerike, argentinski velikan bi trebalo da počne sa izgradnjom novog stadiona, pa bi Bombonjera otišla u istoriju.

Plan je da se novi stadion zove Nova bombonjera i da mu kapacitet bude 112.000 mesta, što je više nego duplo više od kapaciteta kultne Bombonjere (54.000).

Na taj način bi Nova bombonjera postala treći najveći stadion na svetu, iza Rungrado 1. maj stadiona (114.000) u severnokorejskom Pjongjangu i Narendra Modi stadiona (132.000) u indijskom Ahmedabadu.

Nova bombonjera bi trebalo da se izgradi na kilometar udaljenosti od Bombonjere, u blizini mesta na kojem se reka Matanza uliva u Atlantik, što će dodatno doprineti atraktivnosti ovog stadiona.

Kako bi trebalo da izgleda Nova bombonjera, pogledajte u sledećem video snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading