GROBARI U STRAHU! Vraća se Partizanova NOĆNA MORA!

Autor:

Sport

05.05.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle kratke epizode u drugoligaškom rangu, Makabi Petah Tikva vraća se u elitnu scenu izrelskog fudbala.

GROBARI U STRAHU! Vraća se Partizanova NOĆNA MORA!

Foto: Starsport

Pun stadion Partizana

Iako ovaj klub nije osvojio nijednu titulu u nacionalnom prvenstvu, ljubiteljima fudbala na ovim prostorima, a posebno grobarima ostao je u ružnom sećanju.

U sezoni 2005/2006 crno-beli su igrali kvalifikacije za UEFA kup, a rival je bio Makabi Petah Tikva.

Izgledalo je da će klub iz Humske rutinski proći u naredno kolo, pošto je u Izraelu slavio sa 2:0, golovima Simona Vukčevića i Srđana Radonjića.

Međutim, lep san se pred grobarima pretvorio u najružniji košmar, pošto je tim iz Petah Tikve slavio sa ubeljivih 5:2 i šokirao igrače Partizana, ali i navijače crno-belih, koji nikada nisu zaboravili ovu blamažu na svom terenu.

Taj neuspeh koštao je "parni valjak" plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja, dok je Makabi u svom prvom i poslednjem učešću na evropskoj sceni doživeo maksimalan broj poraza u duelima sa italijanskim Palermom, španskim Espanjolom, Lokomotivom iz Moskve i danskim Brondbijem.

Foto: Starsport

Radonjić i Vukčević su dali golove u Izrarelu

Pokušavao je Makabi da se vrati u Evropu, 2016. je čak osvojio i Toto kup, što je lokalni liga kup. Međutim, taj trofej nije doneo vizu za međunarodnu scenu. Posle toga tim iz Petah Tikve je upao u krizu i prošle sezone se preselio u drugi rang.

Danas Petah Tikva protiv Jafe u 36. kolu plej-ofa slavi promociju u najviši stepen takmičenja, pa će dvostruki osvajač izraelskog kupa (poslednji pehar osvojen 1952. godine), ponovo biti na izraelskoj elitnoj fudbalskoj sceni.

Možda se u budućnosti izbori za Evropu i ponovo nađe u Humskoj, što bi bila prilika za Partizanovu osvetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading