EVROPA SE POKLONILA NORVEŽANINU: Holand oborio REKORD Premijer lige!

Autor:

Sport

27.04.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će mladi napadač pamtiti ovu sezonu.

EVROPA SE POKLONILA NORVEŽANINU: Holand oborio REKORD Premijer lige!

Foto: Tanjug

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu Arsenal u derbiju 33. kola Premijer lige.

Utakmica na Etihadu završena je rezultatom 4:1 (2:0).

Najzaslužniji za veliku pobedu Sitija, koji je ovim trijumfom stigao na korak do nove titule u ligi, su bili Kevin de Brujne, sa dva gola i asistencijom, odnosno Erling Holand, koji je upisao jedan pogodak, uz dve asistencije.

Upravo je gol Norvežanina iz 95. minuta bio ključan, jer je njime Holand ispisao Premijer lige i postao najbolji strelac jedne sezone, od kada je broj klubova u takmičenju smanjen sa 22 na 20.

Tim golom je Erling Holand stigao do brojke od 33 gola, čime je pretekao učinak Moa Salaha, koji je u sezoni 2017/18 upisao 32 gola.

Najviše golova u Premijer ligi:

1. Erling Holand - 33

2. Mohamed Salah - 32

3. Luis Suarez - 31

4. Kristijano Ronaldo - 31

5. Alan Širer - 31

 

 

Osim toga, norveški golgeter je stigao na samo gol do obaranja apsolutnog rekorda najbolje fudbalske lige na svetu. Endi Kol je u sezoni 1992/23 upisao 34 pogotka, a isti učinak je dve sezone kasnije imao i Alan Širer. Ipak, čini se da taj rekord neće još dugo biti na snazi.

Iako je ovo bilo 33. kolo Premijer lige, Mančester je odigrao tek 31 meč, pa je pitanje koliko će još golova, u narednih sedam mečeva, postići snažni napadač.

Što se tiče stanja na tabeli, Arsenal je i dalje prvi sa 75 bodova, dok Mančester ima 73, ali uz dva meča manje, pa je jasno da su "građani" na korak do nove titule, pete u poslednjih šest sezona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading