EKSKLUZIVNO! Borjan o šestoj u nizu: "Svaka titula sa Zvezdom je POSEBNA"!

Autor: Marija Nestorović

Sport

23.04.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As crveno-belih o 6/6 i predstojećoj LŠ.

EKSKLUZIVNO! Borjan o šestoj u nizu: "Svaka titula sa Zvezdom je POSEBNA"!

Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom nad TSC-om (4:1) overili su šestu vezanu titulu prvaka Srbije, a kapiten Milan Borjan izrazio je zadovoljstvo učinjenim tokom takmičarske 2022/2023.

- Prvi put u istoriji kluba smo uspeli šest godina zaredom da osvajamo titulu prvaka države. To je ogroman uspeh za Crvenu zvezdu, za sve ljude u klubu od rukovodstva do svih zaposlenih. Najdraže mi je zbog navijača. To su ljudi koji, kao i mi dole na terenu, nose crveno-bele boje u srcu. Uz mene, još nekoliko saigrača je u klubu sve ove godine i naročito mi je drago što sam bio tu u prethodnom periodu, koje su obeležile moju karijeru i istoriju Crvene zvezde na poseban način. Pre svega doneli smo 34. po redu pehar prvaka Srbije u naš klub, osećaj je fenomenalan - počeo je Borjan za Republika.rs.

Čuvara mreže reprezentacije Kanade smo upitali koja titula, od šest, mu je najdraža.

- Teško pitanje. Svaka je posebna na svoj način i pamtiću ih do kraja života. Prethodna je imala veliku neizvesnost, a do ostalih smo kao i ove takmičarske godine dolazili sa velikom bodovnom prednošću. Nije lako odlučiti se koja je najlepša, ali izdvojio bih prvu titulu koju smo osvojili kada sam tek došao u klub, tokom sezone 2017/18. Mada kao što sam rekao svaka je ušla u moje srce i istoriju Zvezde na jedinstven način.

Borjan je otkrio na koji način je proslavljen podvig crveno-belih.

- Slavlje je trajalo na terenu sa zvezdašima, kao i kod nas u svlačionici. Slavili smo zbog titule, ali i obeležili naše jubileje. Bilo je emotivno. Međutim, u fudbalu nikada nema vremena za mnogo odmora, već nas u sredu očekuje 170. večiti derbi i naš fokus je već na tom meču. Proslavićemo titulu na pravi način na kraju sezone pred punom Marakanom.

U sredu od 18 časova i 30 minuta na programu je 170. večiti derbi u Humskoj.

- Kao prvak države i lider na tabeli očekujem da opravdamo naš kvalitet. Jasno je da ćemo ići na pobedu. Derbi će biti bez prisustva publike, što svakako ostavlja mali žal, jer upravo pun stadion daje čar najvećoj utakmici u našoj zemlji. Spremamo se za meč, želimo da donesemo radost Delijama.

Borjan je najavio učešće u Ligi šampiona, koje je Crvena zvezda obezbedila kao novi/stari prvak Srbije.

- Ovo što je uradila Crvena zvezda prethodnih godina na međunarodnoj sceni je omogućilo veliki napredak srpskog fudbala. Prva smo ekipa koja će sigurno naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. To je savršen uspeh, uz dominantno osvojenu titulu. Bili ste svedoci da smo od prvog kola kvalifikacija stigli do grupne faze Lige Evrope, pa naredne godine preko četiri dvomeča do Lige šampiona. Polazilo nam je za rukom ono što nikad nikome nije do tad, pa onda proleća u Evropi. Fenomenalne partije su rezultat svega toga. Zvezda će ponovo biti u eliti naredne sezone, tamo gde i pripada - naveo je miljenik Delija, a potom je zaključio:

- Veliku borbu! Od prvog do poslednjeg minuta izgraćemo za klub i navijače. Raduju nas dueli sa najjačim ekipama, a naročito pune tribine našeg najvećeg stadiona. Želimo da se nadmećemo sa najboljima i da pokažemo da smo dostojni Zvezdinog grba. Bićemo takmičari, kao i protiv Liverpula, Napolija i Olimpijakosa gde smo pokazali da možemo da budemo jači protivnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading