AZ SLAVI RAJANA: Australijski golman srušio Anderleht u penal-seriji!

Autor:

Sport

20.04.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč na stadionu AFAS stadionu u Alkmaru.

AZ SLAVI RAJANA: Australijski golman srušio Anderleht u penal-seriji!

Foto: Tanjug/AP

Fenomenalnu utakmicu gledali smo u Holandiji! Naime, AZ Alkmar je nakon poraza od 0:2 od Anderlehta u prvom meču četvrtfinala Lige konferencije uspeo da istim rezultatom slavi na svom terenu. Usledili su produžeci, a zatim i penali nakon kojih je domaćin obezbedio učešće u polufinali najmlađeg međunarodnog klupskog takmičenja u Evropi.

 

 

Posle prve utakmice, u kojoj je Anderleht slavio sa 2:0, očekivalo se da će briselski sastav lako doći do polufinala. Međutim, njihovo vođstvo se istopilo posle svega 13 minuta, a najzaslužniji za to bio je grčki napadač Vangelis Pavlidis.

Postigao je golove u petom minutu iz penala i u 13. minutu posle asistencije Edegora. Napadao je tim Paskala Jansena, ali u preostalom periodu, više od 110 minuta, nisu uspeli da stignu do pogotka.

Ipak, u penal-seriji je bilo evidentno da su domaći daleko mentalno čvršći i realizovali su sva četiri jedanaesterca (Klasi, Sugavara, Rejnders i Merdink), dok je udarce Vertongen i Sardela osujetio golman Metju Rajan.

 

 

AZ sada čeka boljeg iz duela Gent – Vest Hem, a prvi duel u Belgiji završen je rezultatom 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading