CRVENO-BELE OČEKUJE SPEKTAKL: Planulo svih 52.000 karata, stadion će biti pun!

Autor:

Sport

18.04.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se prava fešta u prestonici.

CRVENO-BELE OČEKUJE SPEKTAKL: Planulo svih 52.000 karata, stadion će biti pun!

Foto: Tanjug/AP

Egiptski Al Ahli dočekaće u subotu (21.00) u prvoj utakmici četvrtfinala afričke Lige šampiona marokansku Radžu iz Kazablanke. Ono što je posebno interesatno jeste da su ulaznice za ovaj spektakl u Kairu rasprodate za samo 10 sati. Naime, u rekordnom roku planulo je čak 52.000 karata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK Al Ahli

Dueli Al Ahlija i Radže godinama unazad prave su poslastice na afričkom kontinentu. Prošle godine sastali su se dva puta, takođe u četvrtfinalu ovog takmičenja, a tada su egipatski "crveni đavoli" bili uspešniji jer su kod kuće slavio sa 2:1, dok je u Maroku bilo 1:1.

Ove dve ekipe, uz marokanski Vidad, su najveći favoriti za titulu. Al Ahli je rekorder takmičenja sa 10 titula, ali titulu brane Marokanci. Ekipa Vidada je prošle godine slavila u finalu upravo protiv crveno-belih na stadionu u Kazablanci.

Gledajući titule po zemljama, na vrhu je Egipat sa 15 titula (pet ima Zamalek uz 10 titula Al Ahlija), a drugi su Marokanci sa sedam titula. Vidad i Radža Kazablanka imaju po tri titule, AS Fart jednu. TP Mazembe iz Konga je treći na večnoj listi iza Al Ahlija i Zamaleka sa pet titula, dok je četiri titule osvojio ES Tunis iz Tunisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading