TO SE PAMTI CEO ŽIVOT! Dušan Tadić OTVORIO DUŠU: Imali smo pritisak, znali smo da MORAMO...

Autor: Marija Nestorović

Sport

15.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije u razgovoru za naš portal dotakao se brojnih zanimljivih tema.

TO SE PAMTI CEO ŽIVOT! Dušan Tadić OTVORIO DUŠU: Imali smo pritisak, znali smo da MORAMO...

Foto: Starsport

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić

Kapiten "orlova" Dušan Tadić zbog obaveza u klubu Vaskrs će proslaviti s porodicom daleko od Srbije. Međutim, i pored toga što nije u domovini, ispoštovaće sve običaje sa suprugom Draganom i naslednicima u njihovom domu u Amsterdamu. Fudbaler Ajaksa u razgovoru za Republika.rs priznao je da mu je veoma krivo što nije u zemlji tokom praznika.

- Vaskrs ću proslaviti kod kuće s porodicom. Ispoštovaćemo sve naše običaje onako kako dolikuje. Farbaju se jaja, sve kao da smo u Srbiji. Naravno, voleo bih da sam u domovini za praznike, nedostaje mi moja zemlja. Ne samo sad već i inače. Jedva čekamo da dođemo. Volim kada smo tu - rekao je Tadić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić u dresu Ajaksa

Reprezentacija Srbije je pobedama protiv Litvanije (2:0) i Crne Gore (2:0) počela kvalifikacije za Evropskog prvenstvo, a Tadić je istakao da je vreme da se "orlovi" posle 24 godine nađu na šampionatu Starog kontinenta.

- Drago mi je što smo vezali dve pobede. Verujem da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Imamo snage i znanja za to. Ukoliko to uradimo, biće veliko slavlje, ali još je rano da razmišljamo o tome, ima još mnogo da se igra - objasnio je kapiten Srbije.

Republika

Foto: TV Arena sport

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi preuzeo je reprezentaciju Srbije pre dve godine i pod njegovom palicom izboren je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Piksi je veliki stručnjak i uvek zna šta i kako radi. Lepo je sarađivati s takvom igračkom legendom. Volim da sam u reprezentaciji, to je za mene najveća svetinja. Dobra je stvar što reprezentacija ima kontinuitet, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo iako rezultati tamo nisu bili kakve smo očekivali, sada se nadam da ćemo isto uraditi i kada je u pitanju Evropsko prvenstvo - objasnio je Dušan.

Tokom karijere Tadić je odigrao mnogo utakmica u nacionalnom dresu, međutim, otkrio je da mu je najdraža bila protiv Gruzije 2017.

- Utakmicu koju ću uvek pamtiti jeste ona protiv Gruzije za plasman na Svetsko prvenstvo. Tokom cele utakmice smo znali da moramo da slavimo, imali smo taj pritisak na leđima i na kraju smo uspeli. Stvarno nema lepšeg osećaja od toga, to je nešto posebno. Takve utakmice se pamte ceo život - zaključio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading