ŠAMPIONSKI ŠAMPANJAC SPREMAN ZA OTVARANJE! Zvezda PRECRTALA i Kragujevčane! O EVROGOLU Argentinca će se dugo PRIČATI! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.04.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički 1923 rezultatom 2.0 (1:0) u 30. kolu Mozzart Superlige Srbije.

ŠAMPIONSKI ŠAMPANJAC SPREMAN ZA OTVARANJE! Zvezda PRECRTALA i Kragujevčane! O EVROGOLU Argentinca će se dugo PRIČATI! (VIDEO)

Foto: Starsport

Igrači Crvene zvezde slave gol

Sa trećom uzastopnom pobedom, a 26. ukupno u sezoni, crveno-beli su se još više približili odbrani titule i šestom uzastopnom peharu u srpskoj eliti.

Oslabljeni Kragujevčani, izostankom nekolicine važnih igrača, pružili su dostojan otpor Milojevićevom timu koji je do vođstva stigao već posle šest minuta igre.

Naime, na samom početku meča, posle dva pokušaja Rakonjca, “slobodnjak” je iznudio Ivanić koga je faulirao Vlajković. Prekid je izveo Kangva i silovito pogodio stativu, lopta se odbila Aleksu Vigu, pa je Argentinac “bombom” sa kapice šesnaesterca maestralnim šutem pocepao Mladenovićevu mrežu – 1:0.

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

STADION: "Rajko Mitić".

STRELCI: Vigo 6, Mitrović 78.

SUDIJA: Marko Delibašić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo (od 82. L. Nikolić), Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović (od 46. Srnić), Kangva - Prucev (od 64. Mituljikić), Ivanić (od 64. Mitrović), Katai (od 80. Mijatović) - Rakonjac.

RADNIČKI 1923: Mladenović - Vlajković, Ponjević (od 86. Milojević), Miličić, Pecelj - Krajišnik (od 80. Vidović), Ivanović, Malić (od 86. Tomović), Đurić, Evandro (od 69. Maksimović) - Činedu (od 80. Jovanović).

Nastavila je Zvezda sa napadima i posle vođstva, stvarala prilike, a najbolju je propustio Aleksandar Katai deset minuta kasnije, kada je primio pas Ivanića, da bi onda iz blizine poslao loptu nekoliko metara pored stative.

Mogli su Kragujevčani do izjednačenja nakon pola časa igre. Brzonogi Čindu je prošao po boku pored čuvara I silovito tukao po zemlji, na drugoj stativi je zakasnio Evandro i šansa da Radnički zatrese Borjanovu mrežu je propala.

Usledio je period zatišja, bukvalno bez ijedne ozbiljnije šanse na obe strane. Kao da su i Zvezda i Radnički jedva čekali da se utakmica završi, sve do 66. minuta kada su gosti zapretili preko Filipa Ivanovića, čiji je šut na centaršut iz slobodnog udarca Ponjevića otišao visoko pored Borjanove mreže.

Foto: Starsport

 

Samo četiri minuta potom, Kingsi Kangva, koji je u odsustvu Gelora Kange izvodio sve prekide, centrirao je iz kornera, a Kataijev šut glavom prohujao je tik pored Mladenovićeve stative.

Vredna pomena je i prilika Mitrovića iz 77. minuta, kada je golman gostiju fantastičnom intervencijom zaustavio udarac fudbalera Zvezde.

Što mu nije tada pošlo za nogom, Stefan Mitrović je ispravio u narednom napadu, kada je milimetarski preciznim šutem iskosa naterao Mladenovića da drugi put vadi loptu iz mreže, te je potvrdio pobedu srpskog šampiona – 2:0.

Do kraja je šampion sačuvao stečenu prednost sa početka utakmice i trećim vezanim trijumfom ulazi u plej-of, i pre koga je, gotovo sigurno, obezbedio šestu uzastopnu titulu.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, Crvena zvezda je pobedila Radnički 1923 sa 2:0. U Lazarevcu pobeda domaćina: Kolubara - Spartak 2:1.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknde.

89. minut - Pokušaj Rakonjca iskosa, poslao je samo loptu na drugu stranu, ni asistencije, ni šuta.

87. minut - Mogao je Mitrović da postigne i svoj drugi gol, međutim, Mladenović je bio brži i sprečio Zvezdinog krilnog napadača to da učini.

85. minut - Prilika za Jovana Mituljikića, posle ventaršuta Rodića, u padu je pokušao da savlada Mladenovića, ali bezuspešno.

82. minut - Aleks Vigo je završio meč, ušao je Lazar Nikolić kod crveno-belih. Žuti karton za Đorđa Jovanovića zbog grubog starta nad Dragovićem.

79. minut - Nova promena u Zvezdi, Katai izlazi, na terenu je Jovan Mijatović. Kod Radničkog, Jovanović i Vidović su zamenili Činedua i Krajišnika.

78. minut - GOOOOL!!! Stefan Mitrović duplira vođstvo Zvezde, silovitim udarcem po zemlji iskosa, pronašao je put lopte do Mladenovićeve mreže - 2:0.

77. minut - Kakva šansa za Zvezdu, Mitrović je iskosa šutirao sa nekih sedam metara, ali je Mladenović sjajnom reakcijom poslao loptu u korner.

73. minut - Silovit šut Jovana Mituljikića, otišao je preko gola, lopta je nekog zakačila i Zvezda će imati korner.

Nova promena u Lazarevcu, Kolubara - Spartak 2:1, strelac je Vanja Ilić.

70. minut - Evo najbolje šanse za Zvezdu da dođe do drugog gola, posle kornera Kangve glavom je pokušao Katai, ali zamalo je bio neprecizan, santimetri su odlučivali.

69. minut - Menja i Dejan Joksimović, kod Radničkog će Đorđe Maksimović igrati umesto Evandra.

68. minut - Slobodan udarac za Zvezdu izveo je Katai, po sredini gola ni približno kao u Subotici pre nekoliko dana, veoma neprecizno.

66. minut - Prva ozbiljna prilika u drugom poluvremenu. I to za Radnički: Ponjević je poslao dubinsku loptu iz centaršuta, a u padu je pokušao Filip Ivanović, njegov udarac završio je daleko od cilja.

63. minut - Dvostruku promenu priprema Milojević. Na teren će Nikola Mituljikić i Stefan Mitrović. Upravo tako, Pruceva menja Mituljikić, dok će umesto Ivanića igrati Mitrović.

62. minut - Ostao je na travi Nikola Miličić, ali se brzo pridigao štoper Radničkog i nastaviće meč.

Republika

Foto: Starsport

 

59. minut - Još jedan korner za Zvezdu, koji je izveo Kangva, najviši je bio Rodić, ali ne i precizan. Zahvatio je levi bek crveno-belih loptu glavom, koja je otišla daleko iznad gola.

Izjednačenje u Lazarevcu, strelac za Kolubaru bio je Uroš Đuranović 1:1.

53. minut - Novi centaršut u režiji Ivanića, međutim, odbrana gostiju lako otklanja opasnost. Na drugoj strani preti Evandro ubacivanjem, Dragović je bio na mestu i intervenisao.

52. minut - Rodić je centrirao u šesnaesterac Radničkog, Pecelj nehotice intervenisao i umalo poslao loptu u svoju mrežu, koja je srećom po njega otišla u korner. Isti je izveo Kangva. ali je odbrana gostiju bila dobro postavljena i sprečila potencijalnu pretnju po Mladenovića.

50. minut - Prvi napad Zvezde išao je preko Viga, centrirao je Argetinac, a Vlajković izbacio loptu u polje.

Republika

Foto: Starsport

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". U Lazarevcu Spartak vodi protiv Kolubare golom Alekse Đurasovića sa 1:0.

Izmena u Crvenoj zvezdi na početku drugog dela, umesto Mijailovića igraće Slavoljub Srnić.

19.01 - Kolubara u trećem meču današnjeg programa igra protiv Spartaka, na poluvremenu u Lazarevcu nema golova.

Prvo poluvreme

Sudija Marko Delibašić je označio kraj prvog dela i poslao igrače u svlačionice.

Još 60 sekundi igre u prvom poluvremenu.

45. minut - Vigo je bio u kontri, pokušao je da uposli na drugoj strani Rakonjca, međutim, gosti su se odbranili.

43. minut - Ubačena lopta od strane Malića u kazneni prostor Zvezde, vratio se Rodić i glavom izbacio loptu iz svog šesnaesterca.

41. minut - Milojević je poslao na zagrevanje Slavoljuba Srnića, treba očekivati iskusnog vezistu na terenu u nastavku meča.

Foto: Starsport

 

 

39. minut - Pogrešio je Vigo, gosti su došli do lopte, Evandro je pokušao da uposli Malića u šesnaestercu, ali je Borjan pravovremenim istrčavanjem sprečio njegovu nameru i intervenisao.

36. minut - Korner za Radnički izveo je Krajišnik, lopta je došla Maliću i usledio je centaršut, Zvezdina odbrana je odbila do Vlajkovića koji je pokušao sa distance, ali veoma neprecizno.

33. minut - Ništa se posebno ne dešava na terenu, borba se uglavnom odvija na sredini terena, bez izrazitih prilika pred oba gola.

29. minut - Najbolja prilika za Kragujevčane! Činedu je prošao po boku i oštro šutirao po zemlji, ali je na drugoj stativi zakasnio Evandro sa uklizavanjem i lopta je otišla pored gola.

Republika

Foto: Starsport

 

28. minut - Novi žuti karton za Zvezdine fudbalere, posle Mijailovića, sada je opomenut Aleksandar Dragović.

25. minut - Prucev je uputio centaršut na drugu stativu, Ivanić pokušao da uhvati volej, učinio je to slabo, pa Rakonjac nije ni mogao da dođe do lopte od protivničkih igrača.

22. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Srđan Mijailović, vezista Zvezde je bio grublji pri startu i zaradio javnu opomenu.

21. minut - Na drugoj strani Prucev se našao u kaznenom prostoru Kragujevčana, sustigla su ga dva igrača Radničkog i Rus je izgubio ravnotežu, završivši na zemlji.

19. minut - Prvi korner za Radnički 1923 i centaršut Đurića za Evandra, pokušao je Brazilac iz prve i bilo je opasno po Borjana, ipak, kanadski reprezentativac nije morao da interveniše jer je lopta otišla pored gola.

16. minut - Dobar pokušaj Kataija na asistenciju Ivanića, šutirao je sa nekih desetak metara, ali je udarac završio pored stative. Odlična prilika za crveno-bele!

Republika

Foto: Starsport

 

11. minut - Katai je bio pred golom Radničkog 1923, međutim, ovog puta defanzivci gostiju su uspeli da odole naletu Magika.

6. minut - GOOOOOL!!!! Vodi Zvezda! Vlajković je faulirao Ivanića nadomak šesnaesterca. Slobodan udarac iskosa izveo je Kangva i šutirao direktno pogodio stativu, lopta se odbila Aleksu Vigu koji je fenomenalnim projektilom doveo Zvezdu u vođstvo - 1:0! Tačno sa "kapice" kaznenog prostora!

4. minut - Na centaršut Kangve pokušao je udarcem glavom Rakonjac, prilično neprecizno, daleko od gola Mladenovića.

2. minut - Rakonjac je bio pred golom Kragujevčana, ali je odbrana Radničkog intervenisala na vreme i sprečila bilo kakvu opasnost.

1. minut - Meč je počeo!

18.03 - Pre početka susreta minut ćutanja za preminulog Stefana Lazića (20), fudbalera čačanskog Borca.

17.53 - Utakmica na Marakani uskoro počinje.

17.36 - Na današnji dan 1991. godine, Crvena zvezda je ostvarila istorijsku pobedu protiv Bajerna u Minhenu i kasnije u revanšu obezbedila plasman u finale Kupa Evropskih Šampiona, autogolom Klausa Augentalera u poslednjim sekundama.

17.25 - Evo šta je u najavi utakmice rekao Miloš Milojević, trener crveno-belih:

- Navijači su tokom cele sezone pokazali koliko su verni, kao što se kaže "po kiši i snegu". Ne postavljam u toj temi nikakav znak pitanja. Hvala im za sve, bez obzira da li će doći da nas bodre van zidina stadiona ili ne. Želimo igrom da opravdamo poverenje. Imaće priliku da u poslednje četiri utakmice u plej-ofu dođu, bodre momke i da zajedno proslavimo pobede i titulu - istakao je Milojević.

17.18 - Gosti su na Marakanu stigli desetkovani, pošto šef struke Dejan Joksimović ne može da računa na jedne od najboljih igrača Milutina Vidosavljevića i Stefana Čolovića, van stroja su Vidović i Zorić zbog parnih kartona, dok iskusni štoper Milan Mitrović odsustvuje zbog povrede.

17.16 - Iznenađenje predstavlja izostanak Osmana Bukarija, koga će u startnoj postavi zameniti ruski fudbaler Jegor Prucev.

17.13 - Trener Crvene zvezde Miloš Milojević odlučio je, da kao i protiv Spartaka, od prvog minuta ukaže šansu Marku Rakonjcu u napadu, koji je u dosadašnjem delu postigao četiri gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading