SMRT KOJA JE POTRESLA PLANETU! Srbija i dalje u SUZAMA, Partizan se setio LEGENDE!

Autor:

Sport

06.04.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomir Antić napustio nas je pre tačno tri godine.

SMRT KOJA JE POTRESLA PLANETU! Srbija i dalje u SUZAMA, Partizan se setio LEGENDE!

Foto: Starsport

Na današnji dan, šestog aprila 2020. godine, preminuo je Radomir Antić.

Legendarni srpski trener preminuo je iznenada, a čitav fudbalski svet na trenutak je zanemeo.

Povodom godišnjice njegove smrti oglasio se i FK Partizan.

- Fudbalski svet ga pamti kao jedinog trenera u istoriji španskog fudbala koji je sedeo na klupama Real Madrida, Atletika i Barselone, navijači u Srbiji kao jednog od najomiljenijih i najuspešnijih selektora nacionalnog tima, a mi u Partizanu kao neponovljivu figuru sa večitim osmehom na licu - stoji na početku teksta o Radomiru Antiću na sajtu Partizana, pa se nastavlja:

- Kao dečak je sanjao da zaigra u crno belom dresu i taj san je živeo punih osam sezona u kojima je jednom osvojio i šampionsku titulu. Kasnije ga je put profesionalca odveo u turski Fenerbahče, špansku Saragosu i engleski Luton, gde je i završio karijeru kao istinska legenda kluba, da bi se vratio u Humsku kao trener i u stručnim štabovima Nenada Bjekovića i Fahrudina Jusufija dva puta trijumfovao u nacionalnom prvenstvu Jugoslavije.

 

 

Zatim crno-beli dodaju:

- Partizan je voleo oduvek, saživeo se sa klubom, smatrao ga je neraskidivim delom svog bića i bez obzira što je odlučio da živi u Španiji, svaki dolazak u Srbiju morao je da uključi i posetu svom klubu. Nekada u Beogradu, nekada na čuvenim pripremam na Taru, što mu je bio jako blizu iz njegovog Užica, gde i danas postoji stadion koji nosi njegovo ime. Mnogi treneri Parnog valjka, ali i drugih klubova su odrasli na njegovim “nacrtima” i korisnim savetima, svima je bio na usluzi i postao je prvi Mister srpskog fudbala. Energija koju je nosio u sebi bila je ogromna, znanje koje je posedovao neprocenjivo, a ljubav prema Partizanu neopisiva.

Za kraj, u istom tekstu se navodi i sledeće:

Decenijama smo zajedno delili dobro i zlo, uvek bili tu jedni za druge, delili lepe i one manje sjajne trenutke, a onda je to sve nestalo na današnji dan pre tri godine. Samo su nam javili da Radomir Antić više nije sa nama, sa čime se nikada nećemo pomiriti, jer Antara će zauvek biti deo crno-bele porodice - zaključili su crno-beli.

Radomir Antić je tokom igračkih dana nastupao za Slobodu iz Užica, Partizan, Fenerbahče, Saragosu i Luton, dok je kao trener ostavio dubok trag vodeći, između ostalih, Real, Barselonu, Atletiko Madrid i reprezentaciju Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading