LEGENDA SAMPDORIJE OPLELA PO STANKOVIĆU! Trebalo je ODAVNO da ODE!

Autor:

Sport

05.04.2023

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde preživljava najteže trenutke na klupi tima iz Đenove.

LEGENDA SAMPDORIJE OPLELA PO STANKOVIĆU! Trebalo je ODAVNO da ODE!

Foto: Profimedia

Dejan Stanković

Sampdorija sve više tone ka Seriji B i samo čudo može da je spasi ispadanja iz italijanske fudbalske elite.

Nije uspeo Dejan Stanković da donese promenu na "Luiđi Ferarisu" i napravi pozitivnu rezultatsku seriju, kojom bi Samp uplivao ka mirnoj luci.

Sve je veće nezadovoljstvo unutar i oko kluba, a poslednji koji je digao glas protiv stanja u Sampu bio je igračka legenda bivšeg šampiona Pjetro Vjerhovod.

Legendarni as je 12 godina branio boje kluba iz Đenove, dok je za italijanske medije prokomentarisao aktuelnu situaciju:

- Opstanak zavisi iskljjučivo od Specije koja sada ima 25 bodova. Izračunao sam, ako Specija pobedi još tri-četiri utakmice, malo će tu moći da se uradi. Sampdorija će, u tom slučaju, morati da pobedi sedam ili deset utakmica - rekao je Vjerhovod.

Sampdorija je daleko od cilja, pošto do Specije (prva na mestu koje garantuje opstanak) zaostaje čak deset bodova.

Republika

Foto: printscreen/youtebe.com

Pjetro Vjerhovod

- Nada uvek postoji, ali biće jako teško. Prilika je izgubljena porazima od Lećea i Monce, i sada ništa više ne zavisi od Sampdorije.

Proslavljeni defanzivac i nekadašnji reprezentativac Italije uverava da je klub morao da potraži novog trenera, odnosno, zahvali se na saradnji Dejanu Stankoviću kada su kola "krenula nizbrdo".

- Stanković? Ja ga ne bih doveo jer mu je trebalo dva meseca da u potpunosti razume kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosek osvojenih bodova. Đampaolo je imao više od njega. Povrh svega, nije bilo pomaka u igri i trebalo je da bude smenjen još pre dva meseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih - osuo je paljbu Vjerhovod na račun srpskog stručnjaka i nastavio:

- Šta je doneo timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih voleo da ekipa ne igra lepo za oko, ali da pobeđuje - istakao je Pjetro Vjerhovod.

Sampdorija u narednom kolu Serije A dočekuje Kremoneze, koji se jedini nalazi ispod nje na tabeli i ima samo 13 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading