POSLE REIZBORA ZA PREDSEDNIKA UEFA! Čeferin govorio o Englezima! Evo šta ih RAZLIKUJE od ostalih liga!

Autor:

Sport

05.04.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksander Čeferin danas je ponovo izabran za prvog čoveka Evropske Kuće fudbala.

POSLE REIZBORA ZA PREDSEDNIKA UEFA! Čeferin govorio o Englezima! Evo šta ih RAZLIKUJE od ostalih liga!

Foto: Tanjug

Slovenac će na toj funkciji ostati bar do 2027. jer mu je na današnjoj Sednici UEFA u Lisabonu ukazano poverenje da još četiri godine vodi evropsku fudbalsku krovnu organizaciju.

Čestitke za reizbor su stizale sa svih strana, a među prvima uputili su mu je FSS i novi predsednik Dragan Džajić.

Tokom govora, koji je držao pred ostalim delegatima, Čeferin se dotakao i Premijer lige, analizirajući šta je čini boljom u odnosu na ostale "Lige petice".

Naime, predsednik La lige Havijer Tebas nedavno je javno prozvao kako Englezi dobijaju najveća finansijska sredtva od prava na TV prenose, dok ostale lige dobijaju daleko manje. To, praktično, čini premijerligaše daleko jače u odnosu na konkurenciju, što im omogućava bolje transfere u prelaznim rokovima.

Nasuprot njemu, Aleksander Čeferin ne smatra da je napredak Engleza glavni kamen spoticanja.

- Ne smemo zaboraviti da ljubomora nikada nije bila dobar savetnik - rekao je Čeferin okupljenima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Novi-stari predsednik UEFA u potpunosti daje svoj glas napretku engleskog fudbala.

- Pre nekoliko meseci, UEFA i njena klupska takmičenja su kritikovana za svo zlo koje se dešava u fudbalu i za nejednakost među ligama. Danas, engleska Premijer liga je zbog toga na udaru. Otkako su britanska vlada, navijači i klubovi rekli ne Superligi, Premijer liga je demonizovana i označena kao Super liga sama po sebi koju treba srušiti - dodao je Slovenac i nastavio:

- Međutim, uspeh Premijer lige nije postignut slučajno. Usvajanjem odvažnog pristupa zasnovanog na viziji, strategiji i puno napornog rada, njeni lideri i klubovi razvili su izuzetan model zasnovan na sportskim zaslugama, jedan od najuednačenijih sistema u svetu. I umesto da se takav model kritikuje, ovo je model koji treba slediti - istakao je prvi čovek evropskog fudbala Aleksander Čeferin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading