NEŠTO JE TRULO U ULICI HUMSKOJ: Dani ODLUKE za FK Partizan!

Autor: N. K.

Sport

31.03.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli na istroijskom dnu, kako na rezultatskom, tako i na finansijskom planu.

NEŠTO JE TRULO U ULICI HUMSKOJ: Dani ODLUKE za FK Partizan!

Foto: Starsport

Stadion Partizana

FK Partizan prolazi kroz katastrofalan period, jedan od najtežih u klupskoj istoriji. Pored rezultatskog posrtanja, crno-beli se suočavaju sa mogućmošću da izgube licencu za takmičenje u Evropi, zbog čega je zakazana vanredna sednica Skupštine kluba iz Humske.

UEFA BEZ MILOSTI: Partizan PAPRENO kažnjen! Crno-beli plaćaju OGROMNU svotu, a i zatvara im se deo stadiona!

Iako je deo dugovanja izmiren, spekuliše se da je ostalo još 15-ak fudbalera koji traže svoj novac, među kojima je navodno i vezista Miloš Jojić. "Parni valjak" je u cajtnotu da sve to reši, a ako ne uspe da pronađe izlaz suočiće se sa gubitkom milionske zarade od igranja evro-takmičenja. Takođe, ovo bi imalo dugoročno negativne implikacije po koeficijent i klupski status u petogodišnjem periodu koji nastupa...

Nisu samo finansije problem u Humskoj, mada jesu gorući. Partizan je očajan i u pogledu rezultata, naročito u domaćim okvirima. Košmarna sezona najavljena je ranom eliminacijom iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, a nastavljena je plasmanom u Superligi. Serija neuspeha "srozala" je crno-bele na treće mesto, a do kraja plej-ofa čeka ih grčevita borba sa TSC-om i Čukaričkim za vicešampionsku titulu, koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Takođe, prolećna sezona će ostati upamćena po porazu od ekipe Mladost GAT na popularnom JNA rezultatom 4:0, a takav udarac grobari ne pamte decenijama.

Postavlja se pitanje u čemu leže uzroci ove krize jednog od naša dva najveća kluba. Mnogi su mišljenja da je isključivi krivac uprava, navijači su odavno izrazili nezadovoljstvo radom čelnika, ali deo problema sigurno leži i u sportskom sektoru.

Partizan je tekuće takmičarske godine promenio tri trenera (Ilija Stolica, Gordan Petrić i Igor Duljaj), a samo je Petrić jesenas uspeo da, bar delimično, preokrene tok stvari na terenu.

Kako će se stvari dalje odvijati, biće jasnije posle današnje skupštine, a četa kormilara Duljaja se već u subotu suočava sa izuzetno teškim prvenstvenim izazovom u vidu gostovanja Vojvodini na stadionu "Karađorđe".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading