VEČITI NIZALI POBEDE! Igrači Zvezde i Partizana BRILJIRALI širom planete!

Autor:

Sport

29.03.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci iz redova naša dva najveća tima imali su zapažene uloge u svojim selekcijama.

VEČITI NIZALI POBEDE! Igrači Zvezde i Partizana BRILJIRALI širom planete!

Foto: Starsport

169. večiti derbi

Reprezentativna pauza je gotova i klubovi se polako okreću obavezama u domaćim šampionatima, kako širom Starog kontinenta, tako i u Srbiji.

Crvena zvezda će u vikendu koji dolazi igrati protiv Mladosti GAT na Marakani (subota, 18.00), dok će Partizan gostovati Vojvodini na Karađorđu u derbiju kola Superlige (subota, 20.00).

Oba večita rivala imala su predstavnike u reprezentacijama širom planete, te su svoje klubove predstavljali na zavidnom nivou.

Krenućemo od Marakane i reprezentacije Srbije. Strahinja Eraković upisao je dve pobede, protiv Litvanije je odigrao čitav meč (2:0), dok u Podgorici ušao u samom finišu kako bi sprečio potencijalne opasne napade Crnogoraca (0:2).

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

 

Milan Borjan je, poput Erakovića, upisao dva trijumfa sa Kanadom te je ušao u polufinale KONKAKAF Lige nacija gde će igrati protiv Paname. Borjan je branio na mečevima protiv Kurasaa (pobeda 0:2) i Hondurasa (pobeda 4:1) i još jednom je pokazao da je neizostavni deo ove selekcije.

Irakli Azarov bio je na terenu do 70. minuta meča Gruzije i Norveške (1:1) kada je napustio teren zbog povrede, dok je Osman Bukari u dva meča protiv Angole skupio ukupno 26 minuta (sedam minuta u pobedi 1:0 i 19 minuta u remiju 1:1), a u drugom meču uspeo je da postigne pogodak.

Kada su mlađe selekcije u pitanju, prvotimci koji su predstavljali Zvezdu su Jovan Miladinović, Stefan Leković, Jovan Mijatović i Nikola Mituljikić za U19 reprezentaciju Srbije koja nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je Stefan Mitrović bio sa U21 selekcijom i igrao je na dva prijateljska meča u Marbelji (poraz od Italije 0:2, pobeda na penale protiv Amerike posle 0:0 u regularnom delu).

Kada je Partizan u pitanju, Igor Vujačić i Siniša Saničanin odigrali su sve minute za Crnu Goru, odnosno Bosnu i Hercegovinu i imali su polovičan učinak.

Vujačić je sa svojom selekcijom bio bolji od Bugarske u gostima (0:1), a poražen je od Srbije u Podgorici (0:2), dok je Saničanin sa Bosnom savladao Island (3:0), ali je pretrpeo neuspeh protiv Slovačke (0:2).

Republika

Foto: Starsport

Dušan Vlahović i Igor Vujačić

 

Svoje minute dobio je i Bibars Natho koji je ušao u finišu meča između Izraela i tzv. Kosova (1:1) kako bi se oprostio od nacionalnog tima.

Što se mlađih selekcija tiče, situacija je slična kao sa Crvenom zvezdom. Mateja Stjepanović, Mihajlo Petković i Janko Jevremović bili su deo tima do 19 godina koji je nesrećno ostao bez Evropskog šampionata, dok su Samed Baždar i Mihajlo Ilić bili sa U21 selekcijom u Marbelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading