ZVEZDA PREŽIVELA RADNIČKI: Domaćin poveo, crveno-beli PREOKRENULI i izborili plasman u četvrtfinale!

Autor:

Sport

15.03.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Agropapuk Areni je odigran duel osmine finala Kupa Srbije, a taj meč ste mogli da pratite u live blogu na portalu Republika.rs.

ZVEZDA PREŽIVELA RADNIČKI: Domaćin poveo, crveno-beli PREOKRENULI i izborili plasman u četvrtfinale!

Foto: Nemanja Pančić

Marko Rakonjac na utakmici sa Radničkim iz SM

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Radnički iz Sremske Mitrovice sa 3:1 (1:1) u meču osmine finala Kupa Srbije.

Na taj način su izabranici Miloša Milojevića stigli do mesta među osam najboljih, čime su i dalje ostali u trci za osvajanjem duple krune, do koje su došli i prošle sezone.

Nije sve počelo sjajno po crveno-bele, pošto nisu uspevali da probiju bedem domaće ekipe. Na sve je to usledio šok u 35. minutu, kada je Srđan Mijailović igrao rukom u kaznenom prostoru, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Siguran izvođač je bio Krsta Đorđević, pa je Radnički stigao do šokantne prednosti.

Foto: FK Crvena zvezda

Slavlje igrača Crvene zvezde u Sremskoj Mitrovici

Ipak, vođstvo domaćih je trajalo samo šest minuta, pošto je Mirko Ivanić izjednačio rezultat, nakon što je Aleksandar Katai promašio loptu, što je možda i malo zbunilo Ostojića, golmana domaćih. Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

U nastavku je gostujuća ekipa brzo stigla do prednosti, a strelac je bio Marko Rakonjac, koji je pogodio na asistenciju Osmana Bukarija. Kada je u 64. minutu Kings Kangva povisio na 3:1, bilo je jasno da su crveno-beli rešili pitanje pobednika. Do kraja su rutinski održali prednost i uspeli da izbore plasman u četvrtinu finala Kupa Srbije.

Do kraja današnjeg dana je ostalo da se odigraju još dva meča. Metalac će na svom terenu ugostiti Čukarički, dok će u Subotici snage odmeriti Spartak i Napredak.

FK Radnički Sremska Mitrovica - FK Crvena zvezda

1:3 (1:1)

(Đorđević 37, Ivanić 42, Rakonjac 56, Kangva 64)

Tok meča:

Kraj meča, Crvena zvezda je savladala Radnički rezultatom 3:1!

83. minut - Imao je Radnički šansu da smanji rezultat, ali je udarac Mitrovčana završio pored gola.

77. minut - Šansa za Stefana Mitrovića, ali je njegov udarac završio pored gola. Interesantna izmena kod gostiju, Milan Borjan je izašao, a njega je zamenio Nikola Vasiljević.

Guelor Kanga u sukobu sa pomoćnim sudijom!

64. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi sa 3:1, strelac je Kangva! Azarov je prošao po levoj strani, zavrnuo je loptu u sredinu, a tu se našao Kangva i rutinski savladao Ostojića!

59. minut - Nova šansa za Zvezdu. Odlična kontra gostujuće ekipe, Bukari je izašao sam ispred golmana Ostojića, ali je šutirao pored stative.

Bakljada "delija" u Mitrovici!

57. minut - Nove izmene u Mitrovici. Stefana Ilića je zamenio Milovan Ilić kod domaće ekipe, dok je u Zvezdi Jovan Mijatović zamenio Mirka Ivanića.

56. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi, strelac je Marko Rakonjac! Osman Bukari je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, a Marko Rakonjac je udarcem glavom matirao golmana domaćih i doveo svoj tim u vođstvo.

49. minut - Velika šansa za Kingsa Kangvu. Odličan napad crveno-belih, završio ga je Kangva udarcem, ali je lopta otišla pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Sremskoj Mitrovici. U igru su ušli Irakli Azarov i Kings Kangva, dok su teren napustili Srđan Mijailović i Milan Rodić.

Foto: Nemanja Pančić

Pune tribine u Sremskoj Mitrovici

Kraj prvog poluvremena! Domaćin je preko Đorđevića stigao do prednosti, ali su igrači Miloša Milojevića brzo izjednačili, pa je rezultat na poluvremenu 1:1.

42. minut - GOOOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja, strelac je Mirko Ivanić! Ivanić je ubacio loptu, ona je pogodila jednog igrača domaće ekipe, a zatim je na nju krenuo Aleksandar Katai, ali je nije zakačio. Trenutno je gol pripisan crnogorskom reprezentativcu, videćemo da li će biti promena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

36. minut - GOOOOOL! Radnički vodi sa 1:0, Krsta Đorđević je strelac! Borjan je pogodio stranu, ali nije zaustavio udarac, pa domaćin dolazi do prednosti.

34. minut - Penal za Radnički! Mijailović je igrao rukom, a glavni sudija je pokazao na belu tačku.

31. minut - Najbolja šansa na meču. Osman Bukari je proigrao Aleksandra Kataija, koji je šutirao iz kaznenog prostora, ali je jedan defanzivac Radničkog izbacio loptu sa gol linije.

28. minut - Crvena zvezda pritiska, ali i dalje nije imala nijednu stopostotonu šansu. Sa druge strane, izvešće već peti korner na ovom duelu. Odmah za njim i šesti.

Foto: Nemanja Pančić

Utakmici prisustvuje i Branislav Nedimović sa sinom

16. minut - I dalje nema ozbiljnijih prilika na meču, Crvena zvezda ima veći posed, ali se Radnički odlično brani.

Trenutak kada je pas prekinuo meč u Mitrovici!

7. minut - Neverovatna situacija u Sremskoj Mitrovici, pas je utrčao na teren i na kratko prekinuo meč. Strahinja Eraković ga je zatim izneo van terena.

Trenutak kada su igrači oba tima izašli na teren!

1. minut - Počeo je duel, a prvi su sa centra krenuli igrači Radničkog iz SM.

Počeo je meč u Sremskoj Mitrovici!

14:45 - Evo kako izgleda atmosfera dvadesetak minuta pred meč.

14:40 - Navijači Crvene zvezde se polako skupljaju na Agropapuk Areni.

Foto: Nemanja Pančić

Navijači Crvene zvezde u Sremskoj Mitrovici

14:25 - Ovo su sastavi timova za današnji meč.

Foto: Instagram/Printscreen/niželige5

 

14:20 - Pogledajte atmosferu u Sremskoj Mitrovici pred start duela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

UVOD

Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice dočekuju od 15 časova ekipu Crvene zvezde u meču osmine finala Kupa Srbije.

Radnički u ovaj meč dolazi nakon smene trenera, pošto je posle nešto slabijeg početka drugog dela sezone, na klupu tima iz Sremske Mitrovice seo Darko Tešović, čiji ste intervju mogli da pročitate na našem portalu.

Ipak, Radnički svakako u ovaj duel ulazi osokoljen pobedom iz prethodne utakmice Kupa Srbije, kada su na svom terenu šokirali Partizan posle jedanaesteraca, i zabeležili jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba. Sada ih čini se čeka još teži zadatak.

Na Agropapuk Arenu stiže Crvena zvezda, aktuelni šampion Srbije, i ekipa koja brani titulu u Kupu. Izabranici Miloša Milojevića u Mitrovicu stižu nakon pobede u večitom derbiju, ali i nakon trijumfa protiv TSC-a, kao i Novog Pazara, pa je jasno da su crveno-beli veliki favoriti na predstojećem okršaju.

Ipak, Radnički je već pokazao da je sposoban za iznenađenja, a videćemo da li mogu da izvedu još jedno na svom terenu.

Osim ovog, danas su na programu još dva meča osmine finala. Metalac će od 17 časova na svom terenu ugostiti Čukarički, dok će se od 19 časova sastati Spartak i Napredak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading