SREMSKOMITROVČANI IMAJU "KECA U RUKAVU": Nekadašnji as Partizana ruši Crvenu zvezdu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sremska Mitrovica podrtava. Jedan od najstarijih vojvođanskih gradova, smešten na levoj obali reke Save danas će biti u epicentru srpskog fudbala.

SREMSKOMITROVČANI IMAJU "KECA U RUKAVU": Nekadašnji as Partizana ruši Crvenu zvezdu!

Foto: Starsport

Prethodne jeseni bili su glavni akteri jednog od najvećih iznenađenja srpskog klupskog fudbala tokom prethodne decenije. Na startu ovosezonskog Kupa Srbije, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali su ekipu beogradskog Partizana.

 

Nakon navedenog ostvarenja, mnogi bi rekli da Sremskomitrovčane žreb nije "mazio" i za protivnika im je u osmini finala dodelio aktulenog osvajača Duple krune, ekipu Crvene zvezde. Međutim, u redovima Radničkog su ishod žreba shvatili kao povlasticu, s obzirom da će još jedan spektakl biti odigran na "Agropapuk Areni" koja će i ovoga pua biti male da primi sve ljubitelje fudbala.

Za razliku od prvog dela šampionata sremskomitrovački fudbaleri aktuelno proleće nisu otvorili na najbolji mogući način. U četiri odigrana susreta zabeležili su tri remija (Mačva Šabac 0:0, Loznica 1:1 i Rad 2:2) i jedan poraz (OFK Vršac 1:2) što je dovelo do promene na klupi, a ekipu će u narednom periodu predvoditi nekadašnji as beogradskog Partizana, Darko Tešović.

U danu kada će sve oči srpske sportske javnosti biti usmerene ka "Agropapuk Areni", imali smo tu čast da razgovaramo sa novim strategom sremskomitrovačkog kluba:

- Zvanično, od pre dva dana novi sam trener Radničkog. Čim su me ljudi iz kluba pozvali i predložili saradnju, oberučke sam je prihvatio. Brzo smo se dogovorili oko svih detalja i nadam se ćemo posao obaviti na profesionalnom nivou, na zadovoljstvo svih. Plan je da zajedničkim snagama u dužem vremenskom periodu ostvarimo sve zacrtane klupske ciljeve - istako je Darko Tešović u razgovoru za portal "Republika.rs", a zatim se osvrnuo i na predstojeći duel protiv šampiona sa beogradske "Marakane":

- Predstoji nam najteža, ali i najlepša utakmica. Crvena zvezda je klub o kojem ne treba trošiti reči. Tokom prethodna dva dana pokušao sam igračima da objasnim da od njih samo očekujem da pruže svoj maksimum, ali i da uživaju na terenu u velikoj utakmici. Apsolutno respektujemo Crvenu zvezdu, ali uz pravi pristup utakmici želimo da pokažemo javnosti da se ne nalazimo slučajno ovde gde jesmo.

Foto: Starsport

Darko Tešović na "Marakani" kao trener šabačke Mačve

 

Novi trener Radničkog nam je izneo i jedan zanimljiv podatak iz svoje trenerske karijere:

- Čini mi se da mi je Zvezda suđena. I kada sam preuzeo šabačku Mačvu, debi na klupi crveno-crnih imao sam takođe protiv Crvene zvezde.

- Darko Tešović

Datum rođenja: 3. avgust 1970. godine

Mesto rođenja: Beograd

Igračka karijera: Radnički (Novi Beograd), Partizan (Beograd), Etnikos Asteras (Grčka), Budućnost (Banatski Dvor)

Trenerska karijera: Radnički (Novi Beograd)-mlađe kategorije, Partizan (Beograd)-mlađe kategorije, Panionios (Grčka)-pomoćni trener, Radnički (Nova Pazova), Radnički 1923 (Kragujevac), Mačva (Šabac), Novi Pazar (Novi Pazar), Al-Ahli Džeda (Saudijska Arabija)-pomoćni trener, AEK Atina (Grčka)-pomoćni trener, Radnički (Sremska Mitrovica)

Nismo želeli Darka Tešovića da prekidamo u poslednjim pripremama pred današnji meč, ali smo ga zamolili da nam iznese i kakvi su klupski planovi vezani za takmičenje u Prvoj ligi Srbije:

- Ambicije su nam potpuno jasne. Primarni cilj je plasman u plej-of fazu, a ukoliko to i ostvarimo, onda ćemo i na osnovu rasporeda utakmica, videti i šta nam je činiti. Svakako klub kao što je Radnički zaslužuje da bude u vrhu prvoligaškog karavana - zaključio je Darko Tešović

- Kup Srbije, osmina finala:

Radnički (Sremska Mitrovica) - Crvena zvezda (Beograd)

Stadion: "Agropapuk Arena", Sremska Mitrovica

Datum: 15. mart 2023. godine

Početak: 15 časova

TV prenos: Arena Premium 1

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading