BOG FULAMA! Nestvarna priča: Englezi zbog Mitra NAPUSTILI London i ZAPUCALI u Smederevo! (FOTO)

Autor:

Sport

11.03.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj avanturi doživeli su brojne zanimljive situacije.

BOG FULAMA! Nestvarna priča: Englezi zbog Mitra NAPUSTILI London i ZAPUCALI u Smederevo! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Koliko je Aleksandar Mitrović bitan navijačima Fulama?

Odgovor na ovo pitanje najbolje će vam dati braća Dejvid i Džejson Gos koji su iz Engleske zapucali u Smederevo samo da bi videli gde je to njihov heroj odrastao.

I, proveli su se fenomenalno!

Ludo popodne zaista, mislili smo da ćemo samo otići do zida, slikati se pored murala i vratiti se, ali smo proveli celo popodne u Smederevu - rekao je 32-godišnji Dejvid za BBC na srpskom, pa dodao:

- Meštani su nas prihvatili, pričali smo i pili smo zajedno, poklonili su nam flašu rakije i dukserice Crvene zvezde... Bilo je neverovatno doživeti sve to.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Braća Gos ispred murala posvećenog Aleksandru Mitroviću

 

Priča o njihovom putu u Smederevo - koji Gos naziva Mitrovićevom "Mekom" - krenula je još prošle sezone, kada se Fulam borio za povratak u Premijer ligu. Jedan od braće Gos otkrio je da je tada dao zanimljivo obećanje.

- Tada sam u šali rekao prijateljima da ću, ako budemo prvi, a Mitrović bude najbolji strelac, u njegovu čast otići na hodočašće u Smederevo

I, tako se i desilo!

U Beograd su iz Londona sleteli 28. februara, obišli grad i feć drugog marta seli u autobus do Smedereva.

Kod murala ih je sačekalo iznenađenje.

- Jedan momak nas je pitao odakle smo, odgovorili smo da smo iz Londona i da smo tu zbog Mitrovića, u poseti njegovom rodnom gradu... Bio je šokiran - naveo je Dejvid, pa dodao da je dobio neočekivan odgovor:

- Momak je momentalno rekao, dajte mi pet minuta, sad ću da okrenem Mitrovićevog najboljeg druga'.

Posetili su brojne znamenitosti koje su usko povezane sa njihovim herojem.

- Videli smo njegovu porodičnu kuću, išli do njegovog prvog kluba, pokazao nam je gde je Mitrović odrastao... Na kraju smo sa još nekoliko momaka pili pivo ispred murala.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Navijač Fulama i mural sa likom njegovog heroja

 

Braća Gos otkrila su kako su provela ostatak dana:

- Posle smo otišli do obližnje kladionice, pričali i pili zajedno gotovo celo popodne. Dolazilo je sve više meštana, žena koja tamo radi je dovela dečaka od sedam ili osam godina koji je isto navijač Fulama, pa su nas pitali da se slikamo sa njim.

Za kraj, braća su objasnila i zbog čega navijači Fulama toliko vole Mitrovića.

- Godinama je ključni igrač, ispisao je stranice istorije, doneo nam toliko lepih uspomena i neverovatnih trenutaka. Engleski komentatori i mediji često ga otpisuju, govore da nije dovoljno dobar za Premijer ligu, da je igrač za Čempionšip, a isto kažu i za Fulam - da nismo dovoljno dobri, da smo jo-jo tim, da stalno ulazimo u ligu i ispadamo iz nje. I zbog toga postoji ta bliska veza između Mitrovića i kluba, kritiku koju on dobija osećam kao kritiku Fulama - zaključila su braća Gos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading