PADA NOVI REKORD NA MARAKANI!? Zvezda PRETI da nadmaši ISTORIJSKO dostignuće! Partizan nikad SLABIJI!

Autor:

Sport

10.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda iz kola u kolo nastavlja da povećava zalihu u odnosu na najljućeg rivala Partizana i sigurno korača ka odbrani šampionske titule.

PADA NOVI REKORD NA MARAKANI!? Zvezda PRETI da nadmaši ISTORIJSKO dostignuće! Partizan nikad SLABIJI!

Foto: Starsport

Aleks Vigo proslavlja gol na derbiju

Teškom mukom, možda i najteže od početka cele sezone, crveno-beli su prebrodili gostovanje TSC-u, ali su posle svih problema, nestanka struje, čestim prekidima utakmice zbog iste, uspeli da upišu nova tri boda.

Osim što su trijumfovali, izabranici Miloša Milojevića su ponovo iskoristili kiks večitog rivala koji je u Humskoj ponovo razočarao protiv Kolubare remiziravši sa mršavih 1:1, pa je bodovna razlika ponovo uvećana sa crveno-bele strane Topčiderskog brda.

Tako je klub sa Marakane došao do +18 u odnosu na četu Igora Duljaja i na taj način ozbiljno ugrozili epski rekord, koji je postavjlen pod komandom Miodraga Božovića u sezoni 2015/2016.

Foto: http://www.kc-camapa.ru/

Miodrag Grof Božović

Pomenuti takmičarski ciklus Superlige, Zvezda je završila sa 28 bodova više od "parnog valjka", odnosno, prva je kroz cilj prošla sa 82 poena u 30 mečeva, dok je Partizan ostao samo na 54 iz istog broja utakmica.

Foto: Starsport

 

Do kraja trke ostalo je još 12 ispita za oba večita rivala, po pet rundi do starta plej-ofa i plej-auta, pa još sigurnih sedam susreta u doigravanju.

Obzirom da je 170. Večiti derbi zakazan u prvom kolu plej-ofa, biće to prilika da se Crvena zvezda još više odvoji crno-belih.

Foto: Starsport

Miloš Milojević

Proslavljeni stručnjak Miodrag Božović je Zvezdu vodio do +25, tokom tog šampionata imao je i 28 bodova prednosti...

Sada Miloš Milojević ima 19 razlike ispred očajnog Partizana, koji iz kola u kolo posrće. Ukoliko se u obzir uzme da je u opticaju još 36 bodova, neće biti iznenađenje ako istorijska sezona 2015/2016. padne u zaborav, a na Marakani se ispiše nova istorija.

Foto: Starsport

Igor Duljaj

 

Sa druge strane, srpskom vicešampionu ozbiljno "visi" drugo mesto. Remijem sa Kolubarom ostao je samo bod ispred Čukaričkog, kome gostuje u poslednjem kolu plej-of faze i ne bi valjalo po "parni valjak" da mu taj meč odlučuje o sudbini i plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Treba reći da Partizan ima paklen put do odbrane drugog mesta, jer ga čekaju gostovanja u Lučanima i Vojvodini na "Karađorđu", a već na startu plej-ofa 170. Večiti derbi... 

RASPORED CRVENE ZVEZDE DO PLEJ-OFA

12. mart, Marakana: Novi Pazar

18. mart, Kruševac: Napredak

1. april, Marakana: Mladost Gat

5. april, Subotica: Spartak

9. april, Marakana: Radnički 1923 (Kg)

RASPORED PARTIZANA DO PLEJ-OFA

12. mart, Lučani: Mladost

18. mart, Humska: Radnik

1. april, Novi Sad: Vojvodina

5. april, Humska: Voždovac

9. april, Banovo brdo: Čukarički

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading