VIDIĆ JE DOBIO DIPLOMU NA IME! Đorić upitao: Gde je bio 10 godina? Javio se i hoće da bude predsednik, to NE MOŽE tako!

Autor:

Sport

08.03.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji selektor i bivši predsednik trenerske organizacije dao je punu podršku Draganu Džajiću u trci za predsednika FSS.

VIDIĆ JE DOBIO DIPLOMU NA IME! Đorić upitao: Gde je bio 10 godina? Javio se i hoće da bude predsednik, to NE MOŽE tako!

Foto: Starsport

Milovan Đorić

Tokom gostovanja u emisiji "Oko" Dragan Džajić i Nemanja Vidić govorili su o kandidaturi za predsednika FSS.

Nekoliko dana posle njihovog izlaganja, oglasio se i Milovan Đorić, koji je punu podršku dao nekada najboljem krilu sveta i trećoj "Zvezdinoj zvezdi".

- Džaji ne treba reklama, svi znaju ko je Dragan Džajić. Čovek koji iza sebe ima blistavu karijeru, proglašen je za najbolje krilo sveta... Ne bih se ni oglašavao, ali me je na sve ovo podstakla Vidićeva izjava da se u našoj školi lako dobijaju licence, pa je zbog toga otišao u Englesku - u dahu priča Đorić za "Republiku" i nastavlja:

- Ako je trenerska škola FSS tako loša kao što on tvrdi, kako to da su iz nje izašli najbolji treneri poput, počeću od legende i nedavno preminulog Sinišu Mihajlovića, pa od aktuelnog selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija, Aleksandra Stanojevića, Marka Nikolića, nedavno izabranog selektora Kine Aleksandra Jankovića, Gorana "Plavog" Stevanovića... Tom izjavom je Vidić potcenio sve te ljude. Daleko važnija činjenica je da se Nemanja obreo u našoj školi i nestao posle samo četiri dana, kada je otišao u Englesku, završio je tamo školu zato što se kod njih diplome dobijaju na ime, a ne na znanje.

NE MOŽE TO TAKO

Nekadašnji selektor Srbije smatra da bivši kapiten Mančeser junajteda mora još da "raste".

- U 30. godini sam razmišljao da budem trener, on nikada nije nikoga vodio, a ima 42. Posle 10 godina se "javio" i kaže hoću da budem predsednik. Pa, ne može to tako, neka hijerarhija mora da postoji, Džaja je čovek od imena i prezimena, ne kao bivši fudbaler, već i funkcioner, Zvezdu je odveo do titule svetskog i evropskog šampiona, što se u skorijoj budućnosti na ovim prostorima neće ponoviti. Nemam ništa protiv Nemanje, ali to ne ide tako. Trebaju nam iskusni ljudi, koji već poznaju materiju, ne neko ko će da se uči na instituciji kao što je Fudbalski savez Srbije.

Foto: Starsport

 

Čuveni "Bata Đora" ističe šta je prepoznao u kandidaturi Dragana Džajića:

- Svideo mi se Džajin tim, tu su ljudi koji godinama ulažu u fudbal, kao što su Dragoljub Vukadinović, Dragomir Lazović... da ne nabrajam, ali reč je o fudbalskim radnicima koji žele dobro srpskom fudbalu. Nemanja Vidić se bavi gradnjama, investiranjem po Užicu, ali ne fudbalom. Nikada ga nisam video na utakmici reprezentacije Srbije, a svaku sam gledao sa stadiona. Zato smatram da je to potpuno nefudbalska priča - jasan je Đorić.

ZAŠTO U ENGLESKOJ RADE STRANI TRENERI?

Uporedio je i trenere u Premijer ligi sa srpskim stručnjacima.

- Ako je Engleska škola, kao što Vidić tvrdi, bolja od srpske, kako to da, od 20 klubova Premijer lige, čak 16 imaju strance menadžere. Gde su ti Englezi? Odgovorno tvrdim da je trenerska struka FSS-a daleko kvalitetnija od njihove, utabali smo pionirske staze, među prvima bili priznati od strane UEFA, koja nam je dala "zeleno svetlo" zbog načina na koji smo lansirali trenere na domaću i evropsku pozornicu. Sve Nemanjine tvrdnje zbog toga ne piju vodu.

Prisetio se i svojih nesuglasica sa Džajićem, koji su kasnije "ispeglani".

- Nisam 18 godina pričao sa Džajićem, nikada se nisam vratio na Marakanu, iako je Zvezda moj život. Tamo sam proveo 16 godina i uvek ću joj biti zahvalan, što sam bio u takvoj fubdalskoj veličini i dobio šansu u timu. Što se tiče Džaje, pomirili smo se kada je proglašen za najboljeg igrača, on mi je najbolji prijatelj, bio i biće dok sam živ - istakao je Milovan Đorić za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Milan

09.03.2023 10:20

E ako je je tvoj najbolji prijatelj , ne mora da znači da može biti I dobar predsednik. A u godinama koje ima najbolje za Đaju je penzija. Milan

Goran

10.03.2023 02:01

Djoricu odlazi iz srpskog fudbala bre. Vidic ti smeta. Ti i onaj tvoj Karadzic ste unakazili srpski fudbal.