JOVIĆEV TATA PORUČIO: Luka ima tvrdu glavu bosansku!

Autor:

Sport

06.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udarci glavom su uvek bili njegova specijalnost i glavno oružje. To smo videli i u prošlim klubovima, a tako je i sad, rekao je otac fudbalera za Republiku.

JOVIĆEV TATA PORUČIO: Luka ima tvrdu glavu bosansku!

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Luka Jović još jednom je oduševio Italijane i uspeo da zabeleži poseban rekord u sezoni! Naime, on je u subotu uveče zatresao mrežu Milana (2:1) i doneo svom timu pobedu u 25. kolu Serije A. Zanimljivo je to što je uspeo da postigne još jedan gol glavom i to peti u svim takmičenjima u Italiji. On se tako izjednačio s najboljim strelcem Napolija Viktorom Osimenom, ali ako se uzme u obzir da Luka ima manju minutažu, onda možemo reći da je njegov uspeh veći.

Osim što je na prvom mestu po broju postignutih golova glavom, on je zasad zabeležio 11. golova ove sezone u svim takmičenjima. Jović je do novog pogotka u seriji A došao u 88. minutu meča protiv Milana, gde je bez mnogo problema zatresao mrežu roso-nera.

Međutim, ovi potezi ne iznenađuju njegovog oca Milana Jovića, koji je u razgovoru za naš portal otkrio da je Luka redovno, kao dete, vežbao da udara glavom.

- Udarci glavom su uvek bili njegova specijalnost i glavno oružje. To smo videli i u prošlim klubovima, a tako je i sada. Ništa se tu nije promenilo. Ima tvrdu glavu, da kažem bosansku. Kad god ima priliku on će pokušati da da gol glavom - rekao je Jović senior, a zatim je objasnio kako je ovaj potez vežbao na početku karijere.

Foto: Tanjug/AP

Milan Jović

- Prosto, kao mali, na svakom treningu vežbao je udarce glavom, udarao je po 30 ili 40 puta. Vežbali smo i onaj poseban trzaj što ima. Tako da se taj rad i trud sad isplatio. Znam da je to ljudima čudno ako se uzme u obzir njegova visina jer je on visok svega 1,82. Zamislite da je 1,90, pa šta bi tek onda radio, niko ne bi mogao da ga zaustavi. Sve bi ih preskočio redom.

Luka nema veliku minutažu u Fiorentini ove sezone, ali njegov otac je poručio da bi tek pokazao šta zna kad bi imao više prostora.

- Njemu su potrebni minuti i bio bi mnogo bolji, uveren sam u to. Međutim, moram da istaknem da nismo nezadovoljni. Sve će s vremenom doći na svoje i on će polako zadobiti poverenje trenera. Već je počeo i srećan sam zbog njega - zaključio je Milan.

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Srpski reprezentativac će ponovo zaigrati za svoj klub u četvrtak, kada će Fiorentina dočekati Sivaspor u okviru šesnaestine finala Lige konferencije (21:00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading