CRNO-BELIMA NEĆE BITI DOBRO! Zvezda ODUVALA Partizan pred večiti derbi!

Autor:

Sport

20.02.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim sa Marakane postavio je domaći zadatak.

CRNO-BELIMA NEĆE BITI DOBRO! Zvezda ODUVALA Partizan pred večiti derbi!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Još malo je ostalo do 169. večitog derbija.

Crvena zvezda i Partizan će na teren u 24. kolu Superlige Srbije, ali se i dalje ne zna u kom tačno terminu. Prvo je trebalo da se meč igra u četvrtak 2. marta od 18 časova, zatim je Zvezda objavila da će se igrati dan ranije od 19.00, a konačan dogovor i dalje nije postignut.

I dok se sa nestrpljenjem očekuje ovaj derbi, u javnosti se pojavio podatak koji može da raduje sve kojima je crveno-bela boja u srcu. Naime, Zvezda je trenutno sedma ekipa u Evropi po procentu pobeda u domaćim šampionatima, dok se Partizan nalazi na 44. poziciji.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

U kalkulaciju su ušli svi timovi na Starom kontinentu koji do sada imaju procenat pobeda u šampionatima od 50+ odsto, a srpski šampion je lider Superlige sa 19 pobeda i tri remija posle 22 kola i kada se to pretvori u procente dolazimo do cifre od 86,36%.

Od jačih evropskih klubova ispred Zvezde su Seltik i Napoli, a odmah iza Barselona i Benfika. Prvih deset izgleda ovako:

Bohemijans (Republika Irska), Seltik (Škotska), Svift Hesperanž (Luksemburg), Diderlanž (Luksemburg), Napoli (Italija), Linkoln (Gibraltar), Crvena zvezda (Srbija), Barselona (Španija), Hamrun (Malta), Benfika (Portugal).

Kada je u pitanju Partizan, on se nalazi na 44. mestu ove liste sa 68,18 odsto procenta pobeda. Zanimljivo je da su iza crno-belih ostali Mančester siti, Marsej, Borusija Dortmund, Fenerbahče...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
NAVIJAC

20.02.2023 15:36

VUCICU hvala

SAMO POLITIKA KOJI BRE SPORT

20.02.2023 15:42

SULTANIZACIJA. ONA MORA BITI PRVA. 10 SE GODINA ROVARI I TITULE STANCAJU. A NA ,,JUG" UGURALI NJIHOVE CIGE !