KRAJ JEDNE ERE: Porodica Glejzer prodaje Mančester junajted - arapski milioni stižu na "Old Traford"!

Autor:

Sport

18.02.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji objavili detalje, bivši šampion Evrope dobija novu upravljačku strukturu.

KRAJ JEDNE ERE: Porodica Glejzer prodaje Mančester junajted - arapski milioni stižu na "Old Traford"!

Foto: AP/Tanjug

Old Traford

FK Mančester junajted uskoro će dobiti novog vlasnika. Konzorcijum predvođen šeikom Džasimom Bin Hamadom Al Tanijem saopštio je da je dostavio zvaničnu ponudu za kupovinu giganta sa "Old Traforda" u visini od pet milijardi evra.

Porodica Glejzer, u čijem su vlasništvu "crveni đavoli", ranije je 17. februar odredila kao rok da se izjasne zainteresovane strane, a izrazila je nadu da će prodajom inkasirati oko šest milijardi funti.

Poslali smo značajnu ponudu za kupovinu 100 odsto akcija Mančester junajteda. Želimo da klubu vratimo staru slavu na terenu i van. Imamo viziju da Mančester junajted postane najveći i najpoznatiji fudbalski klub na svetu - stoji u saopštenju potencijalnih kupaca iz Katara.

 

 

Glejzeri su Junajted kupili 2005. godine za oko 800 miliona britanskih novčanica, a mediji na Ostrvu očekuju da će velikan sa "teatra snova" biti prodat za rekordnu sumu novca.

Podsetimo da Mančester junajted trenutno zauzima treće mesto na tabeli Premijer lige, iza gradskog rivala Sitija i Arsenala, a u četvrtak je odigrao spektakularan meč protiv Barselone na "Kamp Nou" u sklopu plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope koji je završen rezultatom 2:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading