KAMEN BI ZAPLAKAO! Umesto SLAVLJA, određen DATUM SAHRANE!

Autor:

Sport

10.02.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dva dana pre svog rođendana.

KAMEN BI ZAPLAKAO! Umesto SLAVLJA, određen DATUM SAHRANE!

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Blažević

Legendarni jugoslovenski trener Miroslav Ćiro Blažević napustio nas je osmog februara u svojoj 88. godini.

Ćiro je preminuo posle duge i teške bolesti i to dva dana pre svog rođendana. Danas bi Miroslav Blažević napunio 89 godina, a umesto slavlja - poznato je kada će biti sahranjen.

Sahrana Miroslava Ćire Blaževića (1935-2023) biće održana u sredu, 15. februara, u Aleiji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, saopštila je porodica legendarnog hrvatskog trenera.

Sanduk sa posmrtnim ostacima biće izložen od 12 sati tog 15. februara, dok će sahrana početi dva sata kasnije. Komemoracija će se održati istog dana u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u 10 sati, a Fudbalski savez Hrvatske je saopštio da će zbog velikog interesovanja ulazak biti moguć samo sa pozivnicom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Miroslav Ćiro Blažević

 

Povodom smrti Ćire Blaževića u Zagrebu je otvorena i knjiga žalosti u koju su se upisali mnogi velikani sporta i fudbala na ovim prostorima, a jedan od njih je i selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, koji nije krio emocije:

- Dragi moj šefe, hvala ti na svemu što si napravio za mene i našu Hrvatsku. Bio si naš nogometni učitelj, moj nogometni otac i falit će mi tvoj savjet, tvoj osmijeh, tvoja psovka. Bio si i bit ćeš zauvijek trener svih trenera. Počivaj u miru - napisao je Dalić.

Ćiro Blažević je počeo sa trenerskim poslom u Švajcarskoj, odakle se vratio u Hrvatsku, gde je upisivao sjajne uspehe sa Rijekom, sa kojom je stigao do četvrtine finala Šampiona kupova, gde je poražen od Juventusa. Zatim je preuzeo Dinamo, sa kojim je 1982. godine postao prvak Jugoslavije. Ipak, najveći uspeh je napravio na klupi reprezentacije Hrvatske, sa kojom je 1998. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Vodio je između ostalog i Nant, Paok, kineski Šangaj, a bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Karijeru je završio 2015. godine, kada se povukao sa mesta trenera Zadra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading