NAĐ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zvezda nije bolja od Partizana, Strajnića sam hteo da IZBACIM iz aviona! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.02.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni fudbaler crno-belih otvoreno o svemu.

NAĐ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zvezda nije bolja od Partizana, Strajnića sam hteo da IZBACIM iz aviona! (VIDEO)

Foto: Starsport

Albert Nađ

Albert Nađ je bio najnoviji gost Partizanovog podkasta. Pomoćnik Gordana Petrića govorio je o mnogim aktuelnostima, ali i prisetio se nekih anegdota iz prošlosti.

Crno-beli trenutno imaju osam bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu, sa kojom ih očekuje duel na Marakani.

- Daleko je 1. mart, počeću da razmišljam o Zvezdi tek kad dođe taj meč na program - kaže Nađ. 

On smatra da razlika na tabeli ne oslikava realno stanje stvari.

- Ima Zvezda kvalitetnu ekipu, sa velikim brojem dobrih igrača, ali na teren izalazi 11 na 11. Voleo bih da neko od naših bude inspirsan. Svakako ćemo izaći prsa u prsa, a ako ne ostvarimo bolji rezultat onda ćemo pružiti ruku protvinku da je bolji od nas. Smatram da nije bolji, ali ima veći broj igrača da rotira i tu je možda u prednosti. Domaći teren u tim utakmicama ne znači ništa. Biće više njihovih navijača, međutim, na terenu ne čuješ ništa, eventualno kad postigneš gol čuješ svoju stranu tribine.

Nađ je tokom svoje profesionalne karijere bio veoma voljen od strane navijača Partizana zbog njegove beskompromisne borbe, ali i onoga šta je radio u večitim derbijima. Jednom prilikom navijačima Crvene zvezde pokazao je srednji prst.

- Bio je to moj poslednji derbi pred odlaska u Betis. Gol je doprineo pobedi, kasnije i titlui, ponele su me emocije, možda nije bilo primereno, ali reakcjija je došlo više kao odgovor navijačima Zvezde što su skandirali nešto na moj račun koji minut ranije. A ja dete Partizana, emocije me nose, možda nekad u njima preteran, ali se zbog tog poteza ne kajem, jer je bio odgovor na te povike sa severa..

Prisetio se i jedne anegdote sa svog prvog derbija, ali u mlađim kategorijama.

- Gubili smo 0:2, ja dao gol, smanjili smo rezultat, dotad me je čuvao igrač kome je Miodrag Žota Antonijević – a to je čovek koji je hteo da me dovede u Zvezdu kao dete – sugerisao: „Udri ga, prebiji ga“. Zato sam otrčao ka klupi, pokazao nešto što nije primereno, na šta sam dobio ćušku trener Florijana Conje Matekela, odmah me povukao sa terena, uz poruku da tako ne sme da se ponaša igrač Partizana. Opet, emociju ne mogu da sakrijem dok sam živ.

Pre utakmice sa večitim rivalom, ekipu Partizana očekuje dvomeč sa Šerifom u nok-aut fazi Lige konferencija. Nađ je imao prilike da igra protiv moldavskog tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2005. godine.

- Tad smo jedva prošli, dobili ovde i tamo po 1:0, Moldavci su bili mnogo bolji u revnašu, ali je Obiora Odita dao fantastičan gol. Čak 95 odsto ekipe Šerifa čine stranci, malo smo ih gledali, ali dosta zavisi od nas. Da se ne zavaravaju mnogi da će utakmica biti laka. Svaki put kad izvučemo protivika svi gledaju najpre ime, ali je bilo nekad. Barijera je srušena, a neograničen broj stranaca omogućio je svima da ulažu. Neće nam biti lako, ali verujem u prolaz u naredno kolo. Najbitnije je da se domognemo osmine finala, nebitno da li lepom ili ružnom igrom.

Parni valjak je već napravio podvig u Evropi, pošto je izborio proleće u veoma teškoj konkurenciji Nice, Kelna i Slovackog.

- Davali su nam minimalne šanse da prođemo. Čak je meni bilo upečatljivo posle Nice, kad smo manje-više već imali obezbeđen plasman, kako su pojedinci reagovali u stilu: „Pih, kako nismo bili u prvi u grupi“. Ljudi, nama je bio cilj da prođemo...

Na osnovu toga jasno je da partizanovci često sumnaju u tim.

- Ja nikad ne mogu, jer ga voilim, Život bih dao za njega. Sećam se da su me prilikom leta na revanš sa Njukaslom 2003. pogodile reči komentatora, Predraga Strajnića: „Ne možete da prođete“. To me je pogodilo više ljudski, da sam mogao da otvorim prozor, izbacio bih ga iz aviona. Rekao sam mu da ako mi uđemo u Ligu šampiona plaća piće za ceo avion, u suprotnom ja plaćam večeru za sve putnike, što bi bilo kao svadba, koliko nas je bilo, ha-ha-ha.

Nedavno je u Partizan stigao Andres Kolorado, jedino zimsko pojačanje. Nađ je jedan od ljudi u taboru crno-belih koji dobro pričaju španski jezik, te često komuncira sa novajlijom iz Kolumbije.

- Dok smo za vikend bili u Kruševcu, Petrić i ja smo se šalili da bi Kolorado verovatno ostavio govor i vratio se za Kolumbiju da je video koliko je bilo hladno. Svi stranci su se osećali dobro u Srbiji, imaju lepo mišljenje o Srbiji, a eventualni problemi se prevaziđu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading