ERAKOVIĆ SE POKLONIO MIHI: Da mu odamo počast kakvu je zaslužio!

Autor:

Sport

02.02.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biranim rečima o legendi Crvene zvezde, ali i evropskog i svetskog fudbala.

ERAKOVIĆ SE POKLONIO MIHI: Da mu odamo počast kakvu je zaslužio!

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković izjavio je da očekuje da veliki broj navijača prisustvuje meču protiv Vojvodine, koji će biti odigran u subotu od 16 sati na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Aktuelni šampion Superlige Srbije i trenutni lider na tabeli otvoriće u subotu prolećni deo sezone utakmicom sa Vojvodinom.

Ulaz na meč biće besplatan, a ova utakmica će biti posvećena legendarnom srpskom fudbaleru Siniši Mihajloviću, koji je preminuo u decembru prošle godine.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

- Utakmica u subotu ima poseban značaj za nas, i to iz dva razloga. Prvi je taj što počinje prolećni deo sezone koji donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a isto tako odajemo počast preminulom Siniši Mihajloviću, jednoj od najvećih legendi Crvene zvezde i zato bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju. Takođe, ulaz je besplatan, i to je razlog da Marakana bude još punija u šta ne sumnjam - rekao je danas Eraković, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je podsetio da je Mihajlović najviše voleo Crvenu zvezdu.

- Ljudi iz kluba rade na organizaciji događaja, tako da verujem da će sve da protekne sjajno. Veliki broj klubova u svetu se opraštao od Siniše, ali on je Zvezdu najviše voleo i učestvovao je u najboljoj sezoni u našoj istoriji, kada smo postali prvaci Evrope i sveta. Biće koreografija, imaćemo i posebne dresove koji će potom ići na humanitarnu akciju, uz to ćemo nositi podignute kragne svi, a zna se da je to bio deo njegovog imidža. Sve u svemu, cilj je da u subotu odamo počast kakvu je Miha zaslužio, a on kao zvezdaš bi bio najsrećniji da to učinimo dobrom igrom - dodao je fudbaler Crvene zvezde.

Eraković je rekao da je slušao mnogo priča o Siniši Mihajloviću.

- Sećam ga se iz trenerskih dana, onoga kakakv je bio u Italiji, ali gledao sam mnogo njegovih snimaka. Kao i svaki zvezdaš koji nije bio svedok Barija, obavezno štivo mi je bilo da pogledam sve snimke, tako da se sećam i gola Bajernu, pa i onog čuvenog za 2:2, sećam se doslovno svake reči komentatora, a taj mi je i najdraži, iako ga Mihajlović nije direktno postigao. Svakako, on je uzor kako fudbaler i čovek treba da se ponaša i svako u Srbiji ko počne da trenira fudbal, sigurno ima u glavi Sinišu - naveo je Eraković.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

On je naglasio da Crvena zvezda neće da se opusti u nastavku sezone.

- Očekujem da odigramo dobru utakmicu, i zbog Siniše i zbog nas, a potom i nastavka prvenstva, jer prvak ide direktno u Ligu šampiona. Imamo 10 bodova više, ali se ne opuštamo. Čekaju nas dva večita derbija, gust raspored, ali je sve u našim rukama i na svakom meču želimo pobedu. Pokušaćemo da nam bodovna prednost raste, i da se ne dovodimo u bilo kakav problem. Znamo koliko je velika armija zvezdaša, tako da ćemo pokušati što ranije da ih usrećimo i da direktno uđemo u LŠ - rekao je fudbaler Crvene zvezde.

Eraković je na kraju istakao da je njegov tim spreman za duel sa Vojvodinom.

- Pripreme smo dobro odradili, imali šest utakmica i spremili se za proleće, što ćemo pokazati u subotu. Ne mislim da nam je derbi najbitnija utakmica na proleće, već je to svaki sledeći meč. O derbiju ćemo razmišljati kada za to dođe vreme. Fokus nam je na subotu, i zbog toga pozivam navijače da dođu u što većem broju na utakmicu - zaključio je Eraković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading